01/02

Свързани новини

27.01.2020 13:56

Ето я фирмата на шефа на БНР, промотиран от вицепремиера Захариева

Видян 2987 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новоизбраният шеф на БНР Андон Балтаков не само има фирма, не само тя е действаща, не само 19 минути писа достатъчно време преди да бъде направен незаконният му избор за гендир, а от членовете на СЕМ знаем, че четат в момента на пускането всяка наша дописка, но лъже дори и за това къде е регистрано дружеството. Не е в Ню Йорк, както кой знае защо твърди, а е в Ню Джърси, както всеки може да види във факсимилето от щатския търговски регистър, достъпен за всички. Това е погазване на българските правни норми и прави избора нелегитимен, както и органа, който зорлем го стори – Съвета за електронни медии. Той е оглавяван от председателя София Владимирова – екс момиче за всичко при Иван и Андрей. Заради наличие на фирма СЕМ отстрани още преди финала друг от кандидатите – Валерий Тодоров. А съдът тези дни – новоизбрания кмет на Благоевград, по абсолютно същата причина.


Защо СЕМ гази закона нарочно и безогледно? Заради политически натиск и корпоративни интереси, които всъщност движат никому ненужния и тотално депрофесионализиран орган, който само се води независим.


Пред 19 минути медийният съветник на премиера Севделина Арнаудова отрече да се е месила в конкурса, без дори да сме я подозирали в подобно нещо. По потвърдена информация обаче друг човек в правителството – вицепремиерът Екатерина Захариева, е промотирала кандидата Андон Балтаков за Радиото.


Тя произхожда от кръга Плевнелиев - Прокопиев, към който като пиар на Симеон Дянков – обвиняем заедно с Прокопиев за гешефт с държавния дял в ЕВН на занижени цени, принадлежи и Бетина Жотева - член на СЕМ.


Жотева на старта е подкрепяла кандидата Антон Митов, спомнят си останалите в органа, но след убедителната намеса на Захариева(използвала като довод указания от по-високо ниво), е предала собствения си комшия и и.д. директор на БНР в полза на Андон Балтаков.


По информация от НОИ най-вероятно и представеният документ за стаж на избрания от СЕМ за гендир е фалшив, тъй като подобен не се издава вече от 20 години. Проблемът на протестъра е, че не отговаря на никое от условията на закона и в това отношение: липсват му години както като радиопрофесионалист, така и като ръководител. Статии в Капитал засега не се приемат като доказателство в българското право.


БНР разпределя 47 000 000 лв. годишно– колкото министерствата на туризма и на спорта, взети заедно, и е апетитна олигархична хапка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп