Свързани новини

27.01.2020 09:32

Строежът на водопровода изобщо не е започвал

Видян 2439 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Абсолютно никакви видими дейности не се извършват по изграждането на спасителната тръба от резервоара над с. Мало Бучино към Перник, сочи проверка на екип на Дневник.  10 дни след шумно оповестения на 18 януари спешен план лично от премиера Бойко Борисов за пренос на вода от Рила през София за града, на обекта е само пазачът на резервоара, откъдето трябва да започне "спешният" строеж на водопровод с дължина 13,5 км.



Припомняме, че на същото заседание на МС от 18 януари министърът на икономиката Емил Караниколов обеща Пернишки поток да се построи за по-малко от 45 дни, като щяло да се работи денонощно от над 10 екипа. Той призна, че за целите на проекта България опря до внос от Испания за тръбите на новия водопровод. "В момента се организират около 300 тира, които ще доставят тръбите", обяви министърът миналата седмица. Караниколов призна, че част от елементи още не са произведени, но е говорено с производителя на ден да се произвеждат по 400 нови метра.  На практика това означава, че ще ги чакаме още месец от въпросните 45 дни, а вече минават и 10 дни без дори реален старт.

Извънредното заседание на СОС, на което трябва да се гласува предложението на правителството рилската вода да премине през софийската ВиК мрежа е насрочено за вторник (28 януари). Такава е законната процедура и ако предложението се приеме, според разчетите на Караниколов водопроводът трябва да бъде готов най-рано в средата на март. Същевременно още на 20 януари кметът на Перник Станислав Владимиров призна, че до 2 седмици язовир Студена, ще достигне мъртъв обем, за което 19’ писа пръв на 13 януари.



Цената на водопровода с дължина 13,5 км е около 25 млн. лева. Или 2 млн. на км. Припомняме, че според строителния инженер Владимир Павлов с огромен опит в изграждането на подобни съоръжения цената е завишена 5 пъти над реалната себестойност и би следвало да 5 млн. лв. Няма да се провежда обществена поръчка за фирма-изпълнител, защото "нямаме време за процедури и за обществени поръчки", аргументира се Караниколов.


Снимка: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.01.2020 13:25

    Да, този Харизанов е с присъда за извършено криминално деяние. Справка - медии от мрежата. Доколкото си спомням за кражба. А сега се появява по телевизиите и ни обяснява кое е правилно и кое не е. Ега ти и държавата, щом Харизанов е моралния ни пример.

  • 003 Anonimen 27.01.2020 19:50

    Без проект ли ще изграждат водопровод ?

  • 002 Anonimen 27.01.2020 12:18

    Лъжете,аз видях мутрата да копае......

  • 001 Anonimen 27.01.2020 09:59

    ЧАКАТ г-н Харизанов да "УРЕДИ" тръбите!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния