Свързани новини

24.01.2020 16:41

5000 лв. глоба за фирмата, чийто боклук се запали под АМ Струма

Видян 2195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на 5000 лв., наложена на "Феникс-Дупница" от РИОСВ-Перник, за съхранение на отпадъци върху общински земеделски имот, съобщиха от съда. В депо на фирмата, под мост на автомагистрала "Струма", през август м.г. се запалиха вторични суровини, а пожарът наложи спиране на движението в двете посоки между Дупница и Бобошево и причини сериозни щети на съоръжението.


Делото е образувано по жалба на управителя на дружеството Кольо Илиев за допуснати от екоинспекцията процесуални нарушения при съставянето на наказателното постановление за налагане на глобата.


Проверката е била извършена по сигнал на Община Дупница през ноември 2018 година. Тогава било установено, че върху общински поземлен имот се съхраняват пластмасови отпадъци, пластмасови бидони и бали с отпадъци от блистери. Съставен е акт, а три месеца по-късно, през февруари 2019 г., и наказателно постановление.


Съдът е отхвърлил жалбата на Кольо Илиев като неоснователна, но е изменил основанието, на което е наложена санкцията. Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Съдът не е изменил размера на наложената санкция.


Решението на Районния съд може да се обжалва пред Кюстендилски административен съд, където вече е постъпила жалба срещу него, допълниха от съда, предаде 24 часа.

 

Снимка: / Дарик-Кюстендил



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МВР предлага издаването на лична карта да поскъпне

МВР предлага издаването на лична карта да поскъпне

Министърът на вътрешните работи Калин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

към хороскоп хороскоп