Свързани новини

24.01.2020 10:55

Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кипър Никос Христодулидис

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Република Кипър Никос Христодулидис. На срещата в Министерския съвет присъстваше също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.



По време на разговора беше изразено удовлетворение от добрите политически, икономически и културни връзки в контекста на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Кипър. Премиерът Борисов отбеляза, че сътрудничеството между двете страни е в полза и на двата народа и трябва да бъде допълнително задълбочено. „Изключително сме доволни от резултатите в редица сфери, които изградихме в последните години. България и Кипър са две наистина приятелски държави“, заяви българският министър-председател.



В хода на срещата беше обсъдено и двустранното партньорство в енергийната сфера. Премиерът Бойко Борисов посочи, че реализацията на газовата връзка Гърция-България /IGB/ е от особено значение като входна структура за внос на газ от алтернативни източници за целия регион на Югоизточна Европа. Интерконекторът Гърция-България ще свърже газовия коридор Север-юг с Южния газов коридор и ще даде възможност за внос на газ от LNG терминала на Алексадруполис, Гърция и планирания Източносредиземноморски газопровод. „В тази връзка разглеждаме като перспективно стратегическото енергийно партньорство по оста Израел-Кипър-Гърция“, допълни българският министър-председател пред кипърския министър.



Премиерът Борисов подчерта и важността на споразумението между Израел, Кипър и Гърция за изграждането на газопровода EastMed. „Това е един изключително мащабен енергиен и инфраструктурен проект, който има огромно геополитическо значение за развитието на региона и Европа“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв