Свързани новини

23.01.2020 16:33

Пик на китайския грип: 400 млн. щъкат по света за тяхната Нова година

Видян 1799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Развиващият се със сензационна скорост мистериозен нов китайски грип ще бъде допълнително подпомогнат точно в тези дни да достигне пик. Причината е проста и няма как да се пренебрегне. Китайската Нова година се посреща на 24 срещу 25 януари и 400 милиона китайци, живеещи в различни краища на света ще се приберат у дома за този смятан за семеен празник, както при нас е Коледа. И няма сила, която да ги спре.


Властите в страната „заключиха“ общо 4 града с население от 20 млн. души по този повод, предава Гардиън. Жп превозите, магазините, бензиностанциите бяха спрени от работа. В аптеките обаче се появи дефицит на защитни маски.


 В страната живеят над 1,2 млрд.души и мнозина от тях също ще търсят пътя към родните си домове от местата, където работят на нейна територия. Сред засегнатите плюс това вече далеч не е само Ухан (11 млн. души), от чийто рибен пазар тръгна епидемията, но и столицата Пекин, най-големия град Шанхай, Хонконг, Макао и други. Географията по света се разшири от САЩ до Филипините и от Австралия до Тайланд, където в момента има и стотици българи.


Отмяната на някои публични мероприятия, предприета от китайските власти е възможно да намали бума на болестта, на няма как да окаже решаващо въздействие. Към четвъртък следобед болните вече бяха поне 633, а жертвите – поне 17. Заразените само за ден скочиха с повече от 100 или над 15%. 95 от пациентите бяха в критично състояние. Напомняме, че заболяването беше идентифицирано в болница в Ухан в дните преди Нова година и тръшна първо десетки хора от нейния медицински персонал.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и