Свързани новини

23.01.2020 10:34

Борисов: Думите за национализация на частните лотарии са дълбоко неверни

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но когато държавата дава лиценз на фирми да упражняват бизнес и те трябва да плащат такси, а те не го правят, се взима лицензът и нищо друго. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, предаде Фокус.


„Създава се много грешно впечатление с умисъл, или не, или от незнание, но в публичното пространство вървят странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол или още казано - Държавна финансова инспекция, адресиран до финансовия министър и главния прокурор. Този доклад от много страници, за който те си носят отговорност, това е официалният доклад, и касае разликите в плащане на такси за стотици милиони. Има много фирми, но тъй като вече прокуратурата е иззела, направили са изземвания вчера, няма да коментирам фирмите като имена“, допълни той.


Според министър-председателя, ако досегашните твърдения, че частните хазартни оператори не са плащали на държавата уредените по закон такси за дейността си, те трябва да бъдат наказани с отнемане на лиценз за дейността им, но това в никакъв случай не би означавало национализация.


„За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиона лева такса от различни дружества. Дали е виновна Комисията и дали хора оттам ще бъдат осъдени? Ще видим. В момента всички работят на пълни обороти“, посочи Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева