Свързани новини

22.01.2020 15:30

СЕМ за закриване след незаконния избор на шеф на БНР

Видян 8272 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна


Както 19 минути писа предварително, а СЕМ не го взе под внимание, избраният за генерален директор на БНР Андон Балтаков има две нарушения, които правят избора му нелегален. Той няма изрично посочения в закона стаж от 5 г. в радио, както и другия и също изрично посочен в закона като изискване стаж от 3 г. на ръководен пост. В добавка към това, има и фирма – също изрично забранено от закона. Последното беше основание Валерий Тодоров изобщо да не бъде допуснат до препитването и конкурса на финалния му етап.



Както 19 минути писа също предварително, Балтаков е резервният кандидат на кръга Цветанов, който чрез Нико Тупарев и неговите фирми управлява както СЕМ, така и националните медии. За източването през външните продукции и на телевизията, и на радиото вече текат разследвания от съответните органи – предаването на групировката Стани богат е христоматийният пример.



Вчера се разбраха и още интересни подробности около битието му. Оказва се, че той живее в къщата на друг от кандидатите за шеф на БНР, оглавявал радиото до лятото, и също принадлежащ към кръга на Цветанов – Тупарев – Александър Велев.



Става въпрос за престижен и доста скъп дом в Бояна, придобит в мандата му на държавен радиобос, който е деклариран пред КПКОНПИ само като терен – добър повод новият шеф на комисията Цацаров да разследва казуса. Той не беше единствената придобивка на Велев в мандата му в БНР – типично за хората на Цветанов, той си взе на смешна цена  не по-малко престижен и скъп апартамент в Лозенец. И за двата имота сме писали.

Интересно е, че преди Балтаков домашен съжител на Велев е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби