Свързани новини

22.01.2020 10:15

Тръмп спечели решаващ вот в процеса за импийчмънт с 53:47

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като третият процес за импийчмънт в американската история започна по същество, Сенатът на САЩ - Горната камара на Конгреса, отхвърли няколко искания на демократите във връзка с процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Дебатите в горната камара на американския Конгрес все още не са приключили. Контролираният от републиканците Сенат отхвърли последователно искания да бъдат предоставени документи в процеса от Белия дом, Държавния департамент, министерството на отбраната и службата по бюджета. Отхвърлено бе и искането на демократите да бъде призован да даде показания Мик Мълвейни, началникът на канцеларията на Белия дом. Всички искания бяха отхвърлени с 53 срещу 47 гласа от 100-членния Сенат.


Наблюдатели побързаха да отбележат, че отхвърлянето на тези искания е ранен признак, че процесът може да продължи по удовлетворителен за Тръмп начин.


Доналд Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване работата на Конгреса. За да бъде отстранен от поста, е необходимо мнозинство от 2/3 от сенаторите.


Заседанието на сенаторите започна с процедурна битка за правилата, по които ще протече историческия процес, които бяха предложени от републиканското мнозинство и разкритикувани от демократите.


Самият Доналд Тръмп нарече процеса срещу него "фарс" и "лов на вещици". "Дойдохме тук, за да се срещнем със световни лидери, с най-важните хора в света и носим на САЩ страхотни икономически сделки", заяви Тръмп в Давос пред репортери, които го попитаха защо не е във Вашингтон. Американският президент се включи в работата на Световния икономически форум в швейцарския курортен град.


"Останалото е просто фарс", каза той. "Това е същият лов на вещици, който продължава от години и, честно казано, това е позорно", категоричен бе Тръмп.


 


Източник: dnes.dir.bg


Снимка: AP/БТА


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са