Свързани новини

20.01.2020 16:23

Нинова: Провалът на правителството е не само вътрешен, той е и европейски

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




„Внесохме 40 страници мотиви за вот на недоверие към правителството на Борисов за провал в политиката по екология и околна среда“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в парламента. По думите й официалните мотиви вече могат да бъдат прочетени с подробности, но няма по-силни мотиви от фактите. „Половин милион българи в момента са в режим на водата, има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище за боклуци не само от Европа, но и от Третия свят“, подчерта Нинова и допълни, че всеки ден излизат нови факти за боклуци, внесени в България за изгаряне.
„Вотът на недоверие вече има своята роля. Сигурни сме, че ако не бяхме го внесли и не бяхме поставили темата по този начин, много от нещата, които последваха, нямаше да се случат. Взеха се мерки, но те са временни, палиативни и представляват гасене на пожари за намаляване на общественото напрежение. Тези мерки не решават системния проблем“, смята още председателят на БСП. Тя подчерта, че дори да се намери решение на кризата в Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен. „Как управляващите ще напълнят язовир Тича? Или в Сливен – яз. Асеновец. Как ще се осигури вода на Ботевград, Търговище, Ловеч, на много областни и общински центрове, където в момента има същия проблем?“, попита Нинова.
По отношение на боклуците, тя заяви, че досега вниманието е било съсредоточено върху боклука, идващ от Италия, но от левицата отново остро поставят въпроса за вноса и изгарянето на боклук от трети страни. „Тези боклуци не са паднали от небето. Те са минали през българска митница, за тях са получени разрешения от български институции, някой си е поставил подписа върху това, за да превърнат България в сметището на света“, каза още тя.
„За кратко време правителството на Борисов получи три европейски наказания. За първи път българското правителство получава такива удари от приятелите си в Европа. България е вече осъдена в Европейския съд за замърсения въздух. При това, проблемът е стар, гледа се още от 2018 година“, припомни Нинова. Тя констатира, че жалкото е, че някой изкарва смъртоносни пари от горенето на боклуците и замърсяването на въздуха, за сметка на здравето на българския народ. „Когато бъдат наложени санкции за това, този български народ ще плати от джоба си, че го тровят малцина, които забогатяват на негов гръб“, смята още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на