Свързани новини

20.01.2020 17:42

Перник с питейна вода за около 10 дни: 19' предупреди

Видян 3264 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Както 19' първи и единствен писа още на 13 януари, че
Перник има вода за още около 2 седмици, кметът на града Станислав Владимиров призна:
"До 10 дни ще достигнем до „мъртъв обем“ на яз. Студена и транзитът на вода от яз. Белмекен през София е единствената възможност за нас". Той бе откровен на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към СОС, на което се разглежда предложението за водната криза в Перник.
„На воден режим сме, вече близо месец сме в бедствено положение. Въпреки че бяха предприети някои мерки от страна на МС за увеличаването на притока към яз. Студена, те не дадоха така очаквания ефект. В момента обемът на язовира е в критичния си минимум“, заяви Владимиров. Той допълни, че ежедневно продължава да се понижава обемът на язовира.
От 19’ първи  писахме, че вече се изтича дъното на язовир Студена, областният град на 16 км от София пие предимно утайката. Информацията на 19 минути беше засечена от 2 независими един от друг политически източника. И се оказа в десетката Уви!



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Явор Дачков 20.01.2020 14:48

    На вниманието на главния прокурор: А дали в боклука от италианската мафия за Ковачки в София са изпадали и трупове!? Две интересни хипотези, които бих проверил, ако имах ресурсите на прокуратурата и големите медии. Споделям ги спокойно, защото самата прокуратура най-често започва своите акции на базата на обосновано предположение. Та моите са нещо повече от такива, защото като журналист имам и източници. Първата хипотеза – дали в боклука от италианската мафия за Ковачки в София са изпадали и трупове, които са минавани метър, за да върви бизнеса. Вторият и по-сериозен – дали ремонтът на яз. „Студена“ не е основната причина за източването на язовира поради следната причина – водолазите могат да извършват ремонтни дейности на 50 м. под вода. От 50 до 70 м. нещата стават сложни и опасни за живота им, а работата се оскъпява с милиони, защото под 50 м. дълбочина трябва да им се вливат смески за дишане, които са много скъпи (милиони отгоре) и се доставят от специализирани фирми. Моята информация е, че ремонтът на „Студена“ е спечелен от италианска фирма, която след това е наела българска за изпълнението му, а хипотезата е, че водата е източена до приемливото и евтино ниво за подводен ремонт. Много лесно може да се провери дали нивото на язовира спада рязко преди да започнат ремонтните работи и това е в интерес на изясняването на истината. Моите източници твърдят, че ако ремонтните дейности е трябвало да се извършат на дълбочина под 50 метра, това оскъпява дейностите далеч над обявената от Лиляна Павлова сума от 35 млн. лв. Версия по която следствието трябва да работи активно, според мен. Освен очевидното предизборно премълчаване на проблема от местната организация на ГЕРБ има и форсмажорни обстоятелства, които са „помогнали“ да се стигне до кризата.

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп