Свързани новини

20.01.2020 13:31

Уволнена директорка на детска градина се върна на работа

Видян 1367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховен касационен съд /ВКС/ възстанови на работа Мариана Иванова, която бе уволнена преди две години като директор на детската градина в столичния квартал "Горна баня". Това обяви адвокатът на Иванова Кристиан Гьошев. Случаят с надвишения прием на деца с хронични заболявания придоби популярност преди две години. След уволнението бе променена и Наредбата за прием на деца в общинските детски градини, предаде БТА.


Мариана Иванова ще се върне по-късно днес на старото си работно място - детска градина 164 "Зорница". След възстановяването й на работа, под формата на делегиран бюджет, общината ще трябва да й изплати всичките й заплати за този период от време в размер на 11 хил. лв., осигуровките й, както и разходите по разноските за делото, обясни адвокат Гьошев.


Адвокат Владислав Янев, който също представлява Иванова каза, че единствената вина на клиантката му, е че заявила публично общоизвестен факт, свързан с начина, по който се приемат деца в детските градини. От справката, направена от адвокатите на Иванова в хода на делото, за периода 2016 - 2017 г., и обявена днес публично, става ясно, че във въпросния период детската градина, която тя ръководи, е едва на седмо място по надвишен прием на деца с хронични заболявания - с шест повече. Първенец в това отношение е ДГ 7 "Детелина" с 34 деца повече, ДГ 8 "Проф.Елка Петрова" - с 23 деца повече, ДГ 43 "Талант" - със 17 деца повече.


Адвокат Гьошев посочи, че от писмо на ресорния заместник-кмет Тодор Чобанов става ясно, че срещу въпросните директори, които също са надвишили приема на деца, дисциплинарни мерки не са предприети.


Мариана Иванова каза, че промяната в наредбата за прием, не решава проблема с местата в детските градини, тъй като недостигът е прекалено голям и апелира да продължават да се строят нови.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат