Свързани новини

20.01.2020 12:12

ГЕРБ: При убийства да не е задължителна редукцията на наказанията на непълнолетни

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Внасяме законодателна промяна в случаите на убийства да не е задължителна редукцията на наказанията на непълнолетни. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет народният представител от ПГ на ГЕРБ и член на Вътрешна комисия Маноил Манев след среща с бащата на убитото момиче в Галиче при премиера Бойко Борисов, предаде Фокус. Манев отбеляза, че срещата е била изключително тежка.


„На срещата премиерът възложи на мен като народен представител и на колегите от парламентарната група по възможно най-кратки срокове с дебат бърз и комуникация с Прокуратурата да изготвим текст, който да махне всичко това. Някои, който извършва тежко престъпление срещу личността, да знае, че по определение, защото е между 16 и 18 години ще му се размине, ще му бъде намалена присъда. Идеята, която вече знаете и познавате, е да няма предварително гаранция за редукция на престъплението за непълнолетни, извършили престъпление срещу личността, да приключи", каза Манев.


По думите му това е законодателната мярка, която ще бъде изпълнена. „Премиерът Борисов категорично застава зад позицията ни и казва, че това не може да продължава така, защото мъката на хората не може да бъде измервана само с обещания за мерки. Трябва да се случи веднага. Важното е също да подчертаем, че на срещата бяха изложени и мерките, които Прокуратурата започва да провежда по отношение на подобни деца. Те ще получат подкрепата на парламентарната група и на политиците. Те са една крачка в правилната и полезната посока", допълни народният представител от ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева