Свързани новини

20.01.2020 09:40

Милиардът за ВиК - от резерва, 250 млн.лв. от него отиват в търговска банка Х

Видян 2879 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Милиардът, който без никакви разчети, проекти и програми правителството набързо отдели за създаването на ВиК холдинг, който ще бъде подчинен на министъра на регионалното развитие, същата и досега управлява ресора – очевидно по какъв начин, ще бъде взет от фискалния резерв, призна самият повелител на хазната Владислав Горанов. Никой не знае колко е той точно в момента, тъй като вчера следобед последната информация на сайта на Министерството на финансите беше от 30.11.2019 г. Тогава той е малко под 10 млрд.лв., като се приспаднат очакваните от ЕС плащания, което е учудващо. Годината започва с 10,5 млрд., но при 1,2 млрд.лв. дължими от ЕС. През годината бяха теглени няколко заема с цел пълненето на обща стойност 1 млрд.лв. Т.е.сметката би трябвало да показва наличие на над 12 млрд. лв. в резерва към 30.11.2019 г. А не 10 млрд.лв., понеже не е имало и значителни плащания по дългове. Някой би си обяснил спада със сумата, платена предсрочно за 8 самолета Ф16, но официално те са взети от излишъка на бюджета. Така че 2 млрд. все не излизат.


От милиарда за мистериозния ВиК холдинг, 250 млн. лв. ще отидат в неизвестна засега търговска банка – частна, която ще бъде зарадвана с доста голямата за малкия ни пазар сума, разкри проф. Румен Гечев, депутат в ресорните комисии от БСП. Данни за какво ще се харчи цялата огромна сума от 1 млрд.лв. няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Владимир Павлов 20.01.2020 14:50

    Откакто „колегата“ Ахмед Доган гушна едни 1.8 милиона хонорар за „Цанков камък“, рядко споменавам, че съм строителен инженер. Но напоследък се наслушах на толкова глупости в тоя отрасъл, че ще добавя малко и от мен… С приложените две схеми, даже и неспециалисти могат да видят, че водата за Перник, ще дойде през мрежата на София. Няма нищо лошо, да се помогне на перничани. С главоломното разрастване на столицата в последните години едни нови 80 хиляди консуматора, и близо 300-400 литра /сек няма да са такъв проблем в краткосрочен план. Но, да се загледаме в план-сметката 25 милиона лева за 13,5 км трасе? Или близо 1850 лева на метър линеен без възстановяване на пътна настилка! За тези близо 20 години стаж съм изградил стотици километри водопроводи, включително до диаметър 1200мм в едни далечни държави. Остойностявал съм хиляди оферти за участие в търгове и изпълнение на обекти, но такива цени окото ми не е виждало, честно! Максимумът за тези водни количества е до 300-350 лв./м’, материали, фасонни части, труд и изкопни работи. Или 5 милиона лева. А останалите 20 милиона кой ще ги открадне?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог