Свързани новини

20.01.2020 08:01

Шефът на Националната лотария: Непознаване на Конституцията е предложението на Симеонов

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Непознаване на Конституцията, относно свободата на бизнеса и забраната на монопола, е предложението на Валери Симеонов за национализиране на частната лотария. Това заяви изпълнителният директор на Националната лотария Димитър Ганев пред Нова тв.
По думите му в редица страни лотариите са частни и това е успешно уредено.


Основният пример, който Валери Симеонов дава, е австрийската лотария. Там обаче лотарията се управлява от частна компания, макар че има държавен монопол. В Англия, в Италия, в Турция операторите са частни оператори. Спечелихме в Молдова концесия, т.е. пак частен оператор при държавен монопол, уточни Ганев пред Нова телевизия.

Според Ганев държавната лотария е фалирала преди те да решат да се занимават и инвестират в тоя бизнес. През 2011 аз и екипът ми решаваме да видим какво се случва с тези билети, защото си спомняхме дядовците как обикалят по заведенията с едни билетчета.

Димитър Ганев разказа и, че всъщност Спортният тотализатор е държал продажбата на хартиени билети и този сегмент е де факто фалирал преди появата на Националната лотария.

"Преди да се появим ние, тотото прави 5 милиона, в момента прави 50 милиона, благодарение на това, че ние научихме хората какъв е този продукт. Това е модел, който трябва да бъде прозрачен", посочи още той.

"70 млн.лв. държавна такса е платила миналата година Националната лотария", допълни Димитър Ганев. Вместо да влизат в държавния бюджет, да отиват директно за спорта, така отговори Ганев на аргумента на Симеонов, че ако се национализира лотарията парите ще отиват за развитие на спорта.



Национална лотария е платила общо 100 млн. лева данъци, а отделно е и ДДС, като по това перо парите отиват директно в държавния бюджет, защото Национална лотария не е регистрирана по ДДС.



"Не смятам, че една промяна на закона ще доведе до нещо по-добро", допълни Ганев. Той също така посочи, че са сезирали Европейската комисия понеже имат два договора, единият за 10 г., които още не са изтекли, и прекратяването им по- рано е сериозно нарушение".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне