Свързани новини

18.01.2020 08:11

Дончев: Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея

Видян 2306 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски държави достига до 60%. Това каза в студиото на "Панорама" по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.


По думите му контролните системи на държавата не са на нужното ниво - най-вече МОСВ, тъй като трябва да бъдат по-непробиваеми.


Според Дончев рециклиращата индустрия е бизнес, когато се върши по правилата, а здравето на хората не бива да се поставя под съмнение.


"Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в държавата. Така ще се осигури по-добро управление и ще се скъсат зависимости на местно ниво:, коментира Дончев. Необходимостта от допълнителни инвестиции във водния сектор се равнява на около 10-15 млрд. лв.


Последните масови инвестиции във водния сектор са от края на 70-те години. Не говорим за проблем, който е от 10 години, каза Дончев и уточни, че това не оправдава ГЕРБ.


"Човешко безхаберие и по-малкото количество валежи са довели до кризата в Перник", допълни вицепремиерът.


"2020 г. ще бъде изпълнена с амбициозни цели - разширяването на газопреносната мрежа, доизграждането на газовата връзка с Гърция, толсистемата, тази година трябва да продължат важните неща, които се случват в сектор "Образование", каза още вицепремиерът Томислав Дончев.


В студиото с него беше депутатът от БСП Крум Зарков. Той каза, че в много сектори има проблеми, тъй като правителството няма ясни цели и посоки.


Депутатът от БСП определи създаването на ВиК холдинг като действие, което трябва да осигури спокойствие, но как ще се доведе в Перник, как ще се предотврати това, което се случва в Перник, да не се случи и в други населени места, попита Зарков.


Според него левицата бележи растеж, а дали той е достатъчен, ще покажат следващите избори. Аз не съм сигурен, че изборните резултати показват какви са политическите настроения в нашето общество, каза Зарков.


По думите му за да се стигне до качествени решения, трябва промяна в начина, по който се прави политиката и това да не става с връщане на фокуса назад. Ще се случи, ако правителството е хомогенно, с ясна идея и без страх от критики, предаде 24 часа.



В дискусията участва и депутатът от ДПС Йордан Цонев. 


Той коментира присъединяването на ДПС към вота на недоверие към правителството като добави, че смяна на властта ще има смисъл тогава, когато е ясна посоката.


"Многото кризи, които се получиха в това управление, бяха породени и от коалиционния партньор, и от недостатъчно стабилност, но може би единственият сектор, за който мога да кажа, че нямаше криза през последните 6-7 години, това е финансовият сектор. Той се управлява консервативно, стабилно и както трябва", каза той.

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще