Свързани новини

17.01.2020 11:43

Премиерът на Украйна подаде оставка

Видян 2048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът на Украйна Алексей Гончарук съобщи, че е подал оставката си и я е предал на президента Владимир Зеленски, за да бъде внесена във Върховната рада, съобщи БГНЕС. Гончарук пое функциите през август м.г. "Приех длъжността, за да изпълнявам програмата на президента. За мен той е пример за откритост и благоприличие. За да отхвърля всякакви съмнения относно нашето взаимно уважение и доверието си към него, му предадох оставката си, за да я внесе в парламента“, написа Гончарук на страницата си във Фейсбук.


Според ТАСС премиерът е обвързал напускането на поста си с разпространени от местни медии записи от заседания на Министерския съвет, в които членове на кабинета са се изказвали непочтително към украинския президент. Според подалия оставка премиер записите са били манипулирани. "Този "скандал" е изгоден на хора, които искат да получат огромни финансови потоци от държавния бюджет", е заявил премиерът, съобщи Новини. бг.


Премиерът подчерта, че напоследък обществеността е свидетел на „събития, разгръщащи се около публикувани в мрежата досиета и монтирани фрагменти от записи на срещи на правителството“, чието съдържание изкуствено създава идеята, че главата на правителството и неговия екип не уважават държавния глава.


"За много групи на влияние, които търсят достъп до финансови потоци, е полезно да изглежда така. Но това не е вярно", подчерта Гончарук, предава БГнес. Премиерът нарече също Зеленски "модел на откритост и благоприличие".


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще