Свързани новини

16.01.2020 11:51

Мария Габриел: Потвърждаваме ролята на България за перспективата на Западните Балкани

Видян 1206 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 
 С председателя на Народното събрание потвърждаваме ролята на България за перспективата на Западните Балкани. Това каза еврокомисарят Мария Габриел по време на брифинг в Народното събрание след среща с председателя на парламента Цвета Караянчева, предаде Фокус.


"Започвам с думи на благодарност. Благодаря най-напред за топлото посрещане и конструктивната и ползотворна среща. За мен е много важно най-напред от името на ЕК още веднъж да потърдим колко ключова е ролята на националните парламенти в процеса на вземане на решение. Предстоят изключително важни теми в рамките на мандата. Предстоят ни следващите две години много интензивни дебати за бъдещето на Европа. Тук националните парламенти като пряко избрани от гражданите ще бъдат онзи силен глас, който ще ни позволи да модернизираме своите институции, но най-вече да защитим интересите на гражданите", каза Габриел.

"Радвам се, че обсъдихме темата за Западните Балкани. Тема, повдигната по време на Българското председателство вече две години стои високо в дневния ред. Този принос не бива да бъде смятан за даденост. Затова - всички уверени в регионалната лидерска роля на България в този регион, се радвам, че обсъждаме и най-вече реализираме следващи инициативи. Ще се включа с удоволствие на срещата, която днес обсъдихме да се случи в рамките на първата половина на годината между председателите на парламентите от Западните Балкани и България. То е в контекст на моя предстояща обиколка в региона тази пролет. Това, което е важно за тях е конкретика", допълни още Габриел. Тя посочи, че в рамките на новия й ресор има още възможности.

Според нея е важно регионът да усети, че европейската перспектива не е само преговори по глави, а е свързан с конкретни
ползи.
"Те са част от Европа и тук България ще продължи да бъде много полезна. Разчитаме на националните парламенти, разчитаме на Народното събрание на Р България в рамките на предстоящите дебати, законодателни инициативи на ЕС, България да има своя достоен защитник и в крайна сметка благодарение на националните парламенти да покажем, че сме силни само когато сме обединени в разнообразието", уточни още Габриел.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.01.2020 12:12

    Не помага за нищо на своите граждани, но се юрнала да полага на Западните Балкани,които са с по-добър социален статус от нас!?! Тия хора знаят ли къде се намират? :( https://19min.bg/news/8/126027.html#126027

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и