Свързани новини

16.01.2020 09:40

Нови уволнения в БНТ – Сашо Йовков и Боряна Пунчева

Видян 2403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Българската национална телевизия се разделя с още от емблематичните си кадри. Режисьорката и актриса Боряна Пунчева е била освободена като главен продуцент на филмова студия "Екран" по заповед на генералния директор Емил Кошлуков, съобщава "Площад Славейков". Договорът на Сашо Йовков като ръководител на дирекция "Спорт" пък не бил продължен след изтичането на 6-месечния изпитателен срок, който е имал.

В понеделник Пунчева била привикана в отдел "Личен състав" на телевизията, където ѝ връчват две заповеди едновременно. Първата е с дата 13 януари и е предупреждение за уволнение. Втората, с дата от следващия ден, била заповед за уволнение.

Като мотив се посочва клауза в договора за управление, сключен между Емил Кошлуков и БНТ. В него се посочва, че генералният директор има право да уволни по свое усмотрение всеки, когото пожелае, в рамките на 8 месеца от назначението си. Това влиза в противоречие с Кодекса на труда, който защитава интересите на наемните работници. По същия начин от БНР преди време беше уволнена Лили Маринкова, която заведе дело срещу националното радио и беше възстановена на работа.

Постът на Пунчева ще заеме вече пенсионираният служител на БНТ Миладин Гергов.

Преди ден пък Управителният съвет на обществената телевизия решил да не продължи договора на Сашо Йовков като ръководителят на дирекция "Спорт" след изтичането на шестмесечния изпитателен срок, който бил заложен в него. В сряда той подал документи за пенсиониране и така се разделя не само с поста си, но и с обществената телевизия, съобщава "Площад Славейков".

Йовков заемаше поста от лятото на миналата година, когато не спечели конкурса за генерален директор на БНТ. Първата работа на Кошлуков като шеф на обществената телевизия беше да назначи прекия си конкурент за шеф на спорта в обществената медия.  

Тогава бе създадена и дирекция "Спорт". Преди това спортните журналисти и специалисти бяха обособени в продуцентски център "Спорт", който бе част от дирекция "Информация" и беше оглавяван от Витомир Саръиванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а