Свързани новини

15.01.2020 11:12

Дариткова: ГЕРБ ще продължи да бъде генератор за развитие на България

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 
ГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон, предаде Фокус.


"И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна. Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 г. в рамките на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна и развитие, но не през радикализъм и революция, а през разум и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори", заяви още д-р Дариткова.
 
Тя посочи, че отвъд напрежението на предизборните кампании през 2020 г. може да се постигне политическо съгласие по дългосрочни приоритети за българското общество и да се направи така, че изпълнението им да не зависи от едно или друго управление. По думите й в началото на настоящата година още в първите й дни се очертават контури на напрежение във вътрешен и международен план.

"За да отговорим на предизвикателствата, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единство и водене на диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция", допълни още д-р Дариткова.

Тя подчерта, че през тази парламентарна сесия ще продължим да утвърждаваме образованието като основен и дългосрочен приоритет на управлението. Д-р Дариткова заяви, че ГЕРБ са наясно, че ниското доверие в партиите като основни субекти на демокрацията я руши.


"Надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези теми. Убедени сме, че дебатът, който предстои трябва да се проведе отвъд спекулациите и взаимните обвинения, а решенията, които ще вземем трябва да се изградят върху основите на обществено и политическо съгласие. Провеждането на изборите и финансирането на политическите партии са фундаментални въпроси за всяка демократична и политическа система. От ГЕРБ се ангажираме да дадем максимални гаранции, че всеки глас на български гражданин има важно значение за развитието на демократичния процес в страната", допълни още д-р Дариткова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…