Свързани новини

15.01.2020 10:47

Нинова: Работим за сваляне на това вредно правителство

Видян 2120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП работи за сваляне на правителството на ГЕРБ, ние предлагаме нов модел на развитие! ГЕРБ призовава за консенсус, когато са поставени в ъгъла, този призив не е искрен. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова в първия ден от работата на парламента след коледната ваканция. Публикуваме пълния текст на изказването ѝ.


Уважаема г-жо председател,


Уважаеми народни представители,


Скъпи български граждани,


 


Нека новата година бъде мирна и благодатна за България. На колегите пожелаваме здраве и смислени решения с добър резултат за страната и народа ни.


 


Започваме и тази сесия в криза – правителствена с поредната 9-та смяна на министър в кабинета. Криза с водоснабдяването - близо половин милион българи са в режим на вода. 100-хиляден град е изправен пред избора работа и хляб или вода. В десетки други градове от години хората не знаят какво е постоянно течаща чиста вода. За десет години три пъти се повишиха цените на водата. Народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в сметище на света. Международната и българска мафия печели много смъртоносни пари за сметка на здравето на българския народ, пред погледа, а може би и в съучастие с българските власти, съдейки по последните действия на прокуратурата.


 


Висши държавни служители, управителят на НЗОК, заговориха за организирана система за източване на Здравната каса. Директно са назовани и виновниците - министър и зам.-министър правят лобистко законодателство в полза на големи частни интереси. Тол-системата е отложена отново и е напът да се провали. Завърна се чумата по свинете и нови десетки хиляди животни се умъртвяват. Цял сектор в животновъдството се унищожава – това доведе до невероятен скок в цената на месото – над 50 процента, а на колбасите – 10%. Предупреждават ни, че ще расте цената на хляба, расте цената на водата. В много общини се увеличават местни данъци и такси, а близо 2 милиона българи продължават да живеят с пари под прага на бедността. Това са фактите.


 


Защо стигнахме дотук? В продължение на 10 години се приемаха закони в интерес на печалбата на малцина срещу тази на мнозинството. Корупцията вече е заложена в законодателството. Стигнахме дотук заради безхаберие, некомпетентност, а както се вижда от действията на прокуратурата – злоумишлени действия на управляващите. За 10 години превърнахте политиката в търговия. Но цинизмът е, че плащате собственото си спокойствие с парите на хората. Взимате им непосилни данъци и при всеки бунт, министър-председателят си плаща такса „спокойствие“ с техните пари, изкарани с труд. Но не за да има развитие и растеж на страната, а самоцелно – за да се запази властта.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се