Свързани новини

15.01.2020 09:35

Радев: Държавността е в разпад, пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща.


Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Белово, където беше помолен да коментира задържането на министъра на околната среда и водите и оставката му във връзка с водната криза в Перник, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Президентът отново подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление.

„Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви Румен Радев и посочи, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование, предаде Епицентър.

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът Радев в отговор на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО.

Държавният глава Румен Радев е в Белово по повод 142 години от освобождението на града и на Беловския край.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни