Свързани новини

14.01.2020 13:55

Кремъл принуди за мир Сарадж и Хафтар, като ги сложи около 1 маса

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За разлика от италианския премиер Конте, който се опита да събере на една маса воюващите в Сирия лидери Фарадж и Хафтар, но те отказаха да се явят при него по едно и също време, даже без да присъства, руският президент ги принуди за повече. Неговият външен министър Лавров, поканил за случая турския си колега Чавушоглу, посрещнат с шеговитото: „Откога не сме се виждали“, а не бяха от 3 дни, наложи на маршала и премиера не просто да проведат 6 часа преговори на една маса. Но дори и да изготвят споразумение за трайно прекратяване на огъня. Временно е в сила от неделя по заповед на Путин и Ердоган, отправена при откриването на Турски поток.


Освен „определения прогрес“ – начало на диалог и обещания да не се стрелят, се определят зони за сигурност в Либия – по примера на руската концепция за Сирия, което на практика ще изолира терористичните анклави, а впоследствие ще ги заличи. Слага се началото и на политически процес в страна, в която парламентът – демократично избран и подкрепян от маршал Халифа Хафтар и неговата армия, и премиерът Файез Ал Сарадж, който е международно признат, но не е с мандат от парламента, както изисква системата в правовите държави, водят гражданска война. Знае се, че Русия, Франция и Арабският свят стоят зад депутатите, а Турция и донякъде Италия като бивш колонизатор – зад правителството.


Още в неделя, на 19 януари, според споразумението от миналия уикенд между Путин и Меркел, Берлин ще бъде домакин на мирна конференция, която трябва да предотврати де юре разпадането на огромната де факто разделена страна. Това е много важно за ЕС, понеже Либия е основното място за генериране на трафик на икономически бежанци от Африка, чийто краен север представлява, към Евросъюза. Тази вълна е много по-опасна за нас от сирийско-иракско-афганистанския поток през Турция, защото е много по-потенциално огромна.



Снимка: Medyascope



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е