Свързани новини

13.01.2020 15:04

Още лятото Тръмп наредил убийството на Сюлеймани: NBC

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ още преди месеци е наредил убийството на иранския военен лидер Сюлеймани, съобщава водещата американска тв компания NBC като се позовава на инфо от „служители в администрацията на Белия дом“.По техни данни през юни 2019 г., а не след удара по американското посолство в Багдад на 31 декември, по искане на тогавашния си съветник по националната сигурност Болтън и държавния секретар Помпео не така ястребски настроение Тръмп е взел съдбоносното решение.


Повод за това е било свалянето на безпилотен дрон на САЩ, който бе ударен от Иран над негови териториални води, а според Техеран дори над територията на ислямската република. Сензацията на NBC хвърля още по-голяма сянка на съмнение след изразените не само от демократи, но дори от сенатори от президентската Републиканска партия недеволства от обясненията, дадени от Помпео и шефовете на щатските служби по повод основанията им за атаката срещу Сюлеймани. То запрати света на прага на глобален конфликт.


Новината на тв канала беше последвана от обявяването от Иран на Пентагона – военното ведомство на САЩ, за терористична организация.


В Техеран в момента има маскирани антиправителствени протести, заради свалянето на украински граждански самолет недалеч от летището на града по хонконгски образец. Близо половината и най-голяма част от пътниците, загинали до един, бяха иранци. В същото време обаче текат и масирани антиамерикански, антибритански – посланикът на Обединеното кралство беше обвинен от властите за организиране на бунтове, и антиизраелски митинги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион