Свързани новини

13.01.2020 13:16

Вучич: $185 млн. годишно за Сърбия от Турски поток

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Доходите на Сърбия от транзит на руски газ през сръбския участък на газопровода "Турски поток" ще бъдат 185 милиона долара годишно, заяви сръбският президент Александър Вучич снощи по телевизия Пинк, предаде ТАСС.


За нас газопроводът е стратегически проект. Ние още през декември построихме 403 километра газопровод на територията на Сърбия, остава да се построят четири измервателни станции и една голяма компресорна станция в Жабари, каза Вучич.
 
По думите на Вучич "Турски поток" има голямо значение за индустриализацията на Сърбия и за привличането на инвеститори. По газопровода Сърбия ще получава предимно руски газ. В Сърбия ще влизат 13 милиарда кубически метра газ, а от тях 3 милиарда ще останат в Сърбия, останалият газ ще отива в Унгария, Босна и Херцеговина и Косово, заяви Вучич, изразявайки надежда, че българите ще завършат строителството на своя участък от газопровода до края на май или юни, така че още от септември или до края на тази година газът ще започне да пристига в Сърбия.

Миналата седмица Вучич присъства на официалното откриване на газопровода в Инстанбул заедно с българския премиер Бойко Борисов и президентите на Русия и Турция Путин и Ердоган.

 Източник: Гласове

 

 

 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в