Свързани новини

13.01.2020 12:27

12 години затвор грозят задържания за убийството на Андреа

Видян 2379 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 години затвор грозят задържания за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче. Това обясни окръжният прокурор на Враца Десислав Начков на брифинг, предаде Нова тв.

Тази сутрин в Галиче се провежда специализирана полицейска акция. На място са   вътрешният министър Младен Маринов, главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

17-годишният Аксел е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа. Ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

„Ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин и с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление. За такова деяние се предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият е непълнолетен. Ще навърши пълнолетие през октомври. След като се приложи разпоредба от Наказателния кодекс, наказанието се редуцира от 5 до 12 години лишаване от свобода. 12 години е максималното наказание, което се предвижда от Кодекса”, обясни прокурор Десислав Начков.

Вътрешният министър Младен Маринов оцени убийството като много жестоко и коментира, че подбудите за него са „по-скоро присъщи на животните, а не на хората”.

„Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление. Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди”, коментира вътрешният министър.

Маринов обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

„Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение”, обясни вътрешният министър.  Маринов допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.


Окръжният прокурор Десислав Начков даде подробности


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.01.2020 13:57

    Ало-о-о Антибългарския Хелзински Комитет , къде сте? Този изрод,убиеца, е от онези, над които бдите денонощно! Я се вземете в ръце, като нищо ще го осъдят на 12 години затвор!Това НЕ трябва да се допуска, този изрод е невинна душа, предизвикан е от красотата на момичето... Пък и един избирател по-малко за статуквото.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са