Свързани новини

13.01.2020 17:47

София без места за покойните, мотаят Общината в съда за разширяване на Централните гробища

Видян 6342 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички гробища в София са затворени, само в Банкя има места в следващите 3 месеца. В останалите паркове за покойните се приемат единствено последващи погребения – ако семейството ви е купило парцел за вечни времена и са минали 8 години от последното полагане на тленни останки – т.нар. санитарен срок, мястото може отново да се използва за член на фамилията.



На този фон между Коледа и Нова година – на 27 декември, Върховният административен съд реши, че отпадат членовете в наредбата на София, които осигуряваха контрол върху достъпа на фирми за работа в гробищните паркове – сега вече всеки може да прави каквото си иска. Което означава пълен хаос и празник за ромската мафия, която доминира на този терен.



В същото време няма движение обществената поръчка за разширяване на Централните софийски гробища. Проблемът отново е в съда, където тя се обжалва. Малцина знаят, но вместо за 20 милиона лева, както настояваше собственикът на парцел от 80 дка, купен по времето на Цветелина Бориславова  от нейната бивша банка СИБанк – сега част от ОББ, ще получи само 2,5 млн. лв. за терена. Това е голяма победа за Столичната община.



Но за да има смисъл от цялата, продължила дълги години операция с преговори, отчуждаване и безброй действия, създаването на новия гробищен парк зад бензиностанцията  откъм кръговото кръстовище на Надежда, трябва да бъде стартирана, което не става. Кой има изгода от мотаене? Същата ромската мафия, която в голяма степен държи и погребалните агенции.



  А разширяването на Централните софийски гробища с 80 дка ще гарантира места за покойните в града за 15 години напред!


 
По данни от  директора на общинското предприятие Гробищни паркове Райна Божичкова въведеното видеонаблюдение намалява с 50% посегателствата върху


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се