Свързани новини

06.04.2009 14:24

Наказания за служители на Четвърто РУ на МВР

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със заповед на министър Михаил Миков, двама служители на столичното Четвърто РУ – главен дознател и дознател са наказани дисциплинарно, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС.


Те няма да бъдат допускани до конкурс за израстване в категория или в степен за една година. Вътрешният министър е наложил наказанията, след като се е запознал с констатациите от приключилата проверка на служители на дирекция “Инспекторат”. Проверката била инициирана от дирекция “Вътрешна сигурност”-МВР по сигнал за случай, станал в края на декември м.г. Тогава, след преследване, бе заловен служител на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, който шофирал с над 1.2 промила алкохол и не се подчинил на подадените от пътните полицаи сигнали за спиране. Малко по-късно вместо да бъде уволнен дисциплинарно, той напуснал работа по собствено желание и получил предвидените по закона обезщетения. Проверяващите са констатирали следните нарушения: не са спазени изискванията на НПК за предаване на материалите по случая в Столичната следствена служба; не е започнато незабавно производство; укрито е от наблюдаващия прокурор, че случаят касае служител на МВР; преписката е задържана в Четвърто РУ на МВР; преките началници на служителя не са уведомени по съответния ред.
Всички тези “пропуски”, извършени от главния дознател и дознател в столичното районно управление, дали възможност на вече бившия началник сектор да избегне тежкото дисциплинарно наказание. Материалите от проверката са изпратени в СГП за преценка за наличие на достатъчно данни за извършено престъпление по смисъла на НК. В края на миналата седмица служители от дирекциите “Инспекторат” и “Вътрешна сигурност” на МВР, съвместно с дирекция “Антикорупция” на румънското министерство на вътрешните работи и административната реформа, осъществиха поредната проверка на граничния контрол. При внезапната акция на територията на Гюргево са били проверени 62 леки автомобили, автобуси и камиони и пътуващите в тях 125 лица. Целта е била да се установи дали са пропуснати такива, които имат забрана да напускат страната. При проверката е установен Б.И. на 46 г. от Тутракан, издирван по досъдебно производство за измами при изкупуването на земеделска продукция. В момента се установява кои служители и срещу какво са му “оказали съдействие” да напусне територията на България. Българо-румънските проверки за ефективност на граничния контрол ще продължат. Те са част от двустранния екшън план за взаимодействие в борбата срещу корупцията в МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.