Свързани новини

10.01.2020 10:34

Индия затяга политиката за дронове след смъртта на Солеймани

Видян 1157 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийските власти са обезпокоени от нови рискове за сигурността, произтичащи от използването на дронове, след като американски удар с дрон уби иранския военен командир Касем Солеймани в Багдад, предаде RT.

Властите на страната обмислят актуализация на неотдавна приетите наредби относно дроновете, които трябва да влязат в сила този месец, съобщи в петък Indian Express, позовавайки се на два високопоставени правителствени източника.

Според доклада властите са били притеснени от атаката с дронове на две саудитски нефтопреработвателни предприятия през септември, които временно осакатяват производството на петрол в страната, и миналата седмица от удара с дрон на САЩ, който уби няколко висши ирански и иракски служители, включително генерал-майор Солеймани, ръководител на елитните сили на Акудс на Иран. Смята се, че ударът по Солеймани е извършен от MQ-9 Reaper и боен UAV.

Смъртта на Солеймани предизвика нов сблъсък между Иран и САЩ. Техеран отмъсти в отговор на убийството, като пусна ракети по военни бази, в които се помещават американските войски в Ирак.

Ню Делхи предприема стъпки за създаване на цялостна политика за дроновете, която ги класифицира и създава национална база данни за собствениците на дронове. Съгласно новите правила, всички оператори на безпилотните летателни апарати трябва да се регистрират в Министерството на гражданската авиация.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв