Свързани новини

10.01.2020 09:45

САЩ са против втората линия на Турски поток

Видян 1665 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати са против втората линия на газопровода „Турски поток“, предназначена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, тъй като я разглеждат като геостратегически проект на Русия, заяви в интервю за БНР заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, който е №3 в Държавния департамент на САЩ. „Съзнаваме, че енергийната сигурност е много важна за Европа и разбираме, че когато нашите съюзници имат сигурен достъп до енергоизточници, те са по-силни, по-благонадеждни съюзници“.


„Проблемът е, че Москва има други възгледи. Москва използва енергоизточниците си като политически инструмент, с който да упражнява влияние, да разделя Европа. „Северен поток 2“ и втората линия на „Турски поток“ са проблем, защото не осигуряват енергийна диверсификация за Европа. Те дестабилизират Украйна, защото Русия получава възможност да заобиколи тръбопроводите на украинска територия“.


„Ние смятаме, че те дават на Русия още едно средство да се наложи над Европа и така допринасят за нестабилността“.


САЩ ще продължат подкрепата си за модернизацията на българските въоръжени сили, за изграждане на защитена от манипулации 5G комуникационна мрежа и за укрепване на върховенството на закона в страната ни, посочи още Хейл.


„Тук в Америка сме оптимисти за развитието на България в това отношение и продължаваме да работим с вас за укрепване на демокрацията, на върховенството на закона и на противодействието на корупцията. Наскоро се договорихме да проведем диалог за реформа в конституцията и отчетност на съдебната власт. Приветстваме, че България се нагърби с водеща роля по редица регионални проблеми. Но силата на България зависи от силата на нейната демокрация“, заяви американският дипломат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 никола 10.01.2020 11:33

    Американците да си гледат тяхната работа , от кого европа ще купува газ е въпрос на европа , не на щатите. Изказванията на такива говеда не допринасят за нищо добро.

  • 002 Петър Евтимов 10.01.2020 10:29

    http://bultimes.com/saobshtenie-vav-vestnik-zora-ot-dekemvri-1943-g-za-pusnati-detski-igrachki-s-eksploziv-ot-protivnikovi-samoleti-taka-voyuvat-nyakoi-nishto-che-se-pishat-hristiyani-kogato-si-izrod-religiyata-nyama/ Съобщение във вестник „Зора“ от декември 1943 г. за пуснати детски играчки с експлозив от противникови самолети Публикувано на 07.12.2018 в БЪЛГАРИЯ Така воюват някои, нищо, че се пишат християни. Когато си изрод, религията няма значение. Едно е да пуснеш бомба, която да убие дете, друго е да пуснеш играчка с единствената цел да убиеш дете… Що за болно съзнание измисли бомби-играчки, които убиват осакатяват деца? Това са нашите днешни съюзници – НАТО, САЩ, UK… САЩ и НАТО измислиха бомби-играчки, и ги пускаха на българските деца! Това са изродите на света, какво правим при тях? „Дядо ми, Бог да го прости беше с откъсната ръка до китката от тези играчки. Доживя до 97 години. Корав старец беше. После при Митровица през 43-44-та си върна и на местните и на краварите.“ „Чичо ми е бил на 12 години, и не бил на война! Просто намира някаква писалка, и докато се е занимава с нея гърми в ръката му! От това му се скъсва дясната ръката от китката, на баба ми и обгаря гърба, на другия по-малкият от него с две години, леко му е наранено лявото око! „ „За тези бомби – играчки, предназначени да убиват и осакатяват деца, ни е разказвал учителят ни – бил 10 год. през 1944 г., по Военно обучение, / тогава имаше такава дисциплина в уч – ще. в Икономическия Техникум – Враца 73/74 год. Хазаите ми – Лиляна и Асен Драмови, които бяха учители – пенсионери – литератор и биолог, /Бог да ги прости !/ също са ни разказвали за тези ужаси – падали са от тези бомби – играчки и в двора им,/ на ул.“Кетхудова“ -21- „Полк. Кетхудов“ и зад тяхната къща !“

  • 001 Чергар Странник ‏ - @Chergarin 10.01.2020 10:28

    https://twitter.com/Chergarin/status/838114147841818624 Съобщение във вестник „Зора“ от декември 1943 г. за пуснати детски играчки с експлозив от противникови самолети. Така воюват някои, нищо, че се пишат християни. Когато си изрод, религията няма значение. Едно е да пуснеш бомба, която да убие дете, друго е да пуснеш играчка с единствената цел да убиеш дете. Чергар Странник ‏ @Chergarin

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се