Свързани новини

09.01.2020 16:53

Ливан забрани на Карлос Гон да напуска границите му

Видян 1792 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бизнесменът беглец Карлос Гон загуби отново частично свободата си, защото Ливан, където избяга от Япония, му забрани да напуска границите му, предаде Сега. На другия ден след неговата сензационна пресконференция в Бейрут, на която разобличи японското правосъдие, ливанската главна прокуратура се позова на издадената срещу него международна заповед за арест, за да обяви, че той не може да пътува в чужбина, докато не даде още днес показания пред ливанското правосъдие.


Бившият шеф на автомобилния концерн „Рено-Нисан-Мицубиши“, сочен допреди година като световен виртуоз в бизнеса, предизвика с пресконференцията си гневна реакция в Япония, която се отнасяше иначе сдържано след бягството му на 29 декември. Японската министърка на правосъдието Масако Мори се разгневи на неговото „медийно шоу“ в сряда и заяви днес: „Искам той да дойде и да се изправи наистина през японското правосъдие, но той избяга, въпреки че дори не бе заключен и можеше свободно да се среща с адвокатите си“. Гон се възползва да избяга, докато бе под домашен арест. Японското правосъдие го преследва заради предполагаемо присвояване на голяма сума под формата на многомилионна премия, за която той заяви вчера, че нито е получавал, нито е била гласувана от управителния съвет на концерна.


Карлос Гон се оплака от психически тормоз по време на следствието и обвини японското правосъдие, че по неговата практика прокуратурата, а не съдията е господар на съдебния процес. Той избегна да разкрие пред журналистите – въпреки техните настойчиви въпроси – как точно е избягал и дали се е укрил в контейнер за контрабас, както се твърди. Френското списание „Експрес“ се добра до изтекла информация, според която частният самолет модел Bombardier Global Express, с който е напуснал Япония, е бил на турската компания MNG Jet, която е изпълнила поръчка на базираната в Дубай компания Al-Nitaq Al-Akhdhar срещу заплащане от 175 000 долара за полет от Осака до Истанбул. По-рано тази компания е оперирала в Ирак.

 

Снимка: Ройтерс

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв