Свързани новини

09.01.2020 16:01

Маринов: МВР е взело адекватни мерки спрямо военната ситуация

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 МВР е взело адекватни мерки спрямо военната ситуация, не трябва да преекспонираме нещата. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти, предаде Фокус.

„Аз мисля, че е излишно да обясняваме каква е опасността. Тя произтича от средата на сигурност в целия регион и в света. Това са конфликти, които не се отразяват само на местата, където възникват някакви ефективни действия, а при сегашната глобализация на света имат отражения в държави, които са доста по-далече от зоните на конфликт“, каза той.

Маринов подчерта, че МВР е взело мерки, отговарящи на ситуацията към момента. „Както виждате в позицията на Консултативния съвет в пета точка произтича задача на МВР за службите при промяна на обстановката да се вземат съответно нови мерки. На този етап още в деня, в който стана проблемът с посолството на САЩ в Ирак ние сме обсъдили със службите ситуацията. Естествено обсъдили ситуацията и с партньорските служби“, каза още министърът.


„Мерките са адекватни на това, което се случва. Не трябва да преекспонираме нещата. Не трябва да използваме някакъв език или пък да взимаме страна в какъвто и да било конфликт. Просто трябва да търсим мирно решение. От наша гледна точка службите трябва да вземат мерки да не се допуснат странични прояви“, допълни още Маринов.

На журналистически въпрос за атентатни заплахи той каза, че това е постоянна задача на МВР и работят в контакт с всички служби. „Знаете, за потоците на миграция, за пътуващи бойци. Това е задача която стои всекидневно пред нас“, допълни още Маринов.

„Доста време в обществото има проблем с питейната вода в Перник. Видяхте и по празниците работихме, така че през цялото това време премиерът е уведомявал мен като министър на вътрешните работи и сме срещали пълна подкрепа в работата“, каза още той.
Младенов обясни, че е разпоредена е проверка във всички областни дирекции на вътрешните работи съвместно с ДАНС за ВиК.


 


„Съответно всеки в рамките на неговата компетентност да извърши мониторинг. Там където имаме данни за престъпления, разбира се, че ще бъде докладвано на съответната прокуратура. Целта на тази проверка е наистина да видим и да определим проблема по-рано, за да можем да имаме по-ранна реакция“, обясни още той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но