Свързани новини

09.01.2020 13:06

Нено Димов задържан, обиск в кабинета му

Видян 5265 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Екоминистърът Нено Димов е задържан, прави се обиск в кабинета му, съобщи близкият до Гешев Недялко Недялков. Оставката на Димов ще бъде обсъдена с коалиционните партньори, заяви премиерът Бойко Борисов след края на Консултативния съвет в президентството.


 Прокурори и следователи влязоха тази сутрин в Министерството на околната среда и водите по разследването на водната криза в Перник. Претърсват и жилището на бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова, съобщи BIG5.


  По-рано главният прокурор Иван Гешев уточни, че акцията на спецслужбите в Перник и София е затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на трагедията с водата в Перник.


    "Това е битовизъм, но видях как са нещата в прокуратурата. Нещата са трагични, предполагам такова е положението в целия град. Ние се занимаваме с аспекта на този въпрос касаещ наказателната отговорност. Не се занимаваме с други отговорност като морална, политическа", каза още той.

     "Проверява се дали има източване на язовира в Перник. Проверява се и ремонтът на язовирната стена. В момента няма данни за престъпления. Но това също е обект на досъдебното производство", уточни Гешев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Валя Ахчиева 09.01.2020 18:29

    ВОДАТА НА ПЕРНИК-ЛЪЖИТЕ ЗАСНЕТИ ОТ САТЕЛИТА Гледайте тук разследване на Валя Ахчиева за безхаберието, престъпното бездействие и лъжите на Властта за водната криза в Перник! https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=2hCqjOpxTMw&feature=emb_logo

  • 002 Добри Божилов, писател "Задругата" 09.01.2020 18:27

    На никое друго правителство не са прощавани подобни провали... Около Бойко цари оглушително мълчание... Държавата е в абсолютна гротеска с едни от най-големите управленски провали, граничещи дори с престъпление, а спрямо правителство няма никаква критика, никакви разследвания, никакви "активни граждански позиции" и пр. Цари оглушително мълчание? Не знам помните ли, но години наред Стара Загора бе обгазявана и народът протестираше. Чудеха се от къде идва. Мислеха, че от близкия полигон. После обявиха, че било "от колите". Сега става ясно от къде е - от мутренската практика да се гори боклукът на целия свят, срещу 60 евро на тон. Да се трови народът, да не се влага нищо в очистване, и парите - в джоба на бойковистите. А позорът е чудовищен и защото горим дори боклука на... Нигерия. Да припомним - Нигерия е африканска държава, в която има перманентна гражданска война. Не винаги много гореща, но периодично избухва. В Нигерия НЯМА еко-норми, няма инспектори от ЕС, ако иска може да си гори каквото реши, и никой няма да я спре. Но ДОРИ НИГЕРИЯ СЧИТА ТОВА ЗА ОПАСНО И ОТРОВНО И ПРЕДПОЧИТА ДА ИЗНЕСЕ БОКЛУКА, И ДА СИ ПЛАЩА ЗА ГОРЕНЕ...

  • 001 Добри Божилов, писател "Задругата" 09.01.2020 18:25

    . В Нигерия НЯМА еко-норми, няма инспектори от ЕС, ако иска може да си гори каквото реши, и никой няма да я спре. Но ДОРИ НИГЕРИЯ СЧИТА ТОВА ЗА ОПАСНО И ОТРОВНО И ПРЕДПОЧИТА ДА ИЗНЕСЕ БОКЛУКА, И ДА СИ ПЛАЩА ЗА ГОРЕНЕ... http://www.komentari.com/2020/01/blog-post_46.html

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и