Свързани новини

09.01.2020 11:17

Гешев: Не ми е работа да уведомявам Борисов за спецакцията в Перник

Видян 2222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Това дали има задържани за 24 часа, ще ясно до края на деня. Това каза пред журналисти Иван Гешев – главен прокурор на Република България, по повод специализираната акция в Перник, предаде Фокус.


„Не съм имал среща с областния управител на Перник, проведох среща с кмета на града. Очакват се сериозни резултати от тази акция“, допълни още Иван Гешев.

„Подробни изявления ще даде специализираната прокуратура, където ще бъдете запознати с всички подробности на досъдебното производство. На територията на Перник и София се провежда досъдебно производство, свързано с водната криза в Перник. Действията се провеждат от следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ. В МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР, във връзка с разпределената от мен проверка касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия “, заяви главният прокурор.

„Планът предвижда до утре да се разпитат над 30 лица“, каза Иван Гешев.

Главният прокурор отбеляза, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. „Не ми е работа да го уведомявам. Най-вероятно той е запознат“, допълни още Гешев.

Гешев уточни, че акцията на спецслужбите е заради водната криза и затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на тази трагедия.


"Това е битовизъм, но видях как са нещата в прокуратурата. Нещата са трагични, предполагам такова е положението в целия град. Ние се занимаваме с аспекта на този въпрос касаещ наказателната отговорност. Не се занимаваме с други отговорност като морална, политическа", каза още той.

"Проверява се дали има източване на язовира в Перник. Проверява се и ремонтът на язовирната стена. В момента няма данни за престъпления. Но това също е обект на досъдебното производство", уточни Иван Гешев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог