Свързани новини

09.01.2020 09:48

Таксиметровите шофьори настояват за по-високи цени

Видян 2363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Таксиметровият бранш настоява за промени, свързани както с тарифите, така и с правилата, по които ще се движат.
      
Пред БНР председателят на Съюз „Такси“ Кирил Ризов подчерта, че започва осма година, в която тарифите и таксите на такситата в София не са коригирани:

„За 2019 г. бяха приети минималните тарифи за столицата – 77 ст. дневна и 88 ст. нощна тарифа. Повечето таксита возят на минимални тарифи, независимо от това, че бяха дадени доста пари от Столичния общински съвет. В доклад себестойността на услугата „таксиметров превоз на пътници“ беше обоснована да бъде 1 лв. на 1,10 лв. – за това настоявахме от страна на браншовите организации, но беше гласувано друго“.

Затова от бранша настояват:

„Да се озаптят и трите такси – първоначална, за повикване и за адрес, т.е. да се сложат в рамка и да има минимални и максимални такси. Когато бъдат сложени в рамки и таксите, тогава от петте параметъра (бел.ред. трите такси и двете тарифи) няма да има нищо, което е извън рамка. Тогава вече таксиметровите компании ще извършат съответните корекции, което не го правят 8 години поред. Цената ще бъде в посока нагоре“.

В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Ризов успокои хората, ползващи услугата, че поскъпването няма да е драстично и даде пример, че за курс от 6 лв. при новите тарифи ще струва най-много 7,5 лв. Предложили са също - първоначалната такса да не може да бъде по-малка от три пъти на минималната тарифа и не повече от три пъти на максималната, посочи той и уточни:

„Тъй като минималната дневна тарифа в София е 77 ст. – това означава 2,31 лв. Максималната тарифа е 1,3 лв. – това означава горна граница от 3,9 лв. Колко ще бъде рамката отдолу и отгоре - текат преговори с Министерството на транспорта“.

Браншовите организации са предложили още приемане


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв