Свързани новини

09.01.2020 09:34

Иран пред ООН: Приключихме с отмъщението си за Солеймани

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи заяви днес, че страната му е приключила с отмъщението за Солеймани и нови военни действия няма да има, ако няма агресия от страна на САЩ, предаде ТАСС. "Всички наши действия бяха пропорционални на убийството на Касем Солеймани. Те приключиха. Ако САЩ повече не предприемат военни действия по отношение на Иран, то от наша страна ние също няма да предприемаме такива действия", подчерта постоянният представител. В писмо, адресирано до генералния секретар на ООН и до Съвета за сигурност, постоянният представител на Иран подчертава също така, че страната му уважава изцяло независимостта, суверенитета, единството и териториалната цялост на Република Ирак, предаде Франс прес.



Иракското външно министерство обяви, че е извикало посланика на Иран в страната, за да протестира срещу иранските ракетни удари по иракски бази, предадоха Ройтерс и Франс прес.


"Външното министерство отхвърля тези атаки и ги смята за нарушение на иракския суверенитет", се казва в изявление на ведомството. "Външното министерство подчертава, че Ирак е независима страна и че вътрешната й сигурност е водещ приоритет. Ние няма да позволим Ирак да се превърне в бойно поле", се добавя в изявлението. Посланикът на Техеран в Багдад е бил извикан, за да му бъде предадено това изявление, предаде БТА.

Същевременно постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи заяви днес, че страната му е приключила с отмъщението за Солеймани и нови военни действия няма да има, ако няма агресия от страна на САЩ, предаде ТАСС.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и