Свързани новини

08.01.2020 16:59

Путин: Руският газ е добър за България

Видян 2434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Турски поток" тръгва от Западен Сибир, под Черно море стига до Турция, а оттук продължава за България, Сърбия и Гърция. Руският газ е добър, ще окаже положително влияние и ще обезпечи енергийната сигурност на тези страни. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си за откриването на газопровода "Турски поток" в Истанбул. Думите му бяха отправени към присъстващите на церемонията - български премиер Бойко Борисов и сръбския държавен глава Александър Вучич, предаде 24 часа.



Можем да решаваме различни амбициозни задачи, ако имаме добра воля затова - показахме го заедно с Турция, заяви още Путин.


Свидетели сме на важно събитие за Южна Европа, а вероятно и за целия континент. Стратегическото партньорство на Турция и Русия дава резултати  и се развива независимо от ситуацията в света, заяви още Путин.


Веднага след него думата взе и турският президент Реджеп Ердоган, който също определи откриването на газопровода за исторически момент. Той нарече Путин свой приятел. 


31 млрд. кубични метра е капацитетът на двете тръби на турски поток, половината ще остава за Турция, другата половина ще отива за България, Сърбия, Европа. Този проект е в полза на Турция и всички наши приятели. Русия е един от най-важните доставчици на природен газ и ние си сътрудничим на принципа печалба-печалба, заяви Ердоган. Турски поток е с дължа 930 км по дъното на Черно море и има две тръби, всяка с капацитет 15.75 млрд. куб. метра газ. Едната тръба ще подхранва вътрешното потребление на природен газ на Турция, а втората завива към България, откъдето се включва в българския проект Балкански поток.


продължи >>

Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей