Свързани новини

08.01.2020 15:14

САЩ: За визите ще говорим през март

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес по време на Стратегическия диалог на високо ниво Съединените щати и България постигнаха съгласие по редица въпроси. Ето някои от основните споразумения:
• САЩ приветстваха наскоро предприетото от страна на България действие за придобиване на 20 процента дял от собствеността и разглеждане на възможността за резервиране на капацитет от плаващата платформа за съхранение и регазификация край Александруполис.
• И двете страни подчертаха необходимостта от развитие, разполагане и комерсиализация на 5G мрежи на основата на принципите за свободна и честна конкуренция, прозрачност и върховенство на закона и да насърчават участието на надеждни доставчици на мрежови хардуер и софтуер.
• И двете страни се договориха да разработят десетгодишна Пътна карта за двустранно сътрудничество в областта на отбраната, която ще помогне на България в усилията за модернизация, ще допринесе за изграждането на способности за възпиране и отбрана срещу заплахи във всички сфери и ще подобри оперативната съвместимост.
• Помощник-държавният секретар по консулските въпроси на САЩ ще посети България през март 2020 г., за да обсъди програмата за безвизово пътуване на САЩ и други въпроси.
• В близко бъдеще САЩ ще изпратят в България нов експертен екип, който ще има за цел да подкрепи превръщането на България в регионален енергиен център (хъб) и насърчаването на енергийната диверсификация на територията на Балканите.
• Работейки съвместно, нашите две правителства ще продължат текущия си диалог за върховенството на закона, включително по законодателни и процедурни предложения за укрепване на българските държавни институции, така че те да бъдат по-независими, прозрачни и ефективни.

Към пълния текст на заключенията от Стратегическия диалог: https://bg.usembassy.gov/bg/conclusions-of-the-strategic-dialogue-between-the-united-states-of-america-and-the-republic-of-bulgaria-bg/



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец