Свързани новини

08.01.2020 13:44

Среднист незаконно пое финансите на БНР при Цветановия режим в радиото

Видян 5394 пъти | Коментари 2
Гласували 14 рейтинг: 4.2857
много слаба слаба добра много добра страхотна

Режимът на Цветан Цветанов в СЕМ и БНР незаконно назначи за икономически директор на Българското национално радио човек със средно образование, докато титулярът е в отпуск. Това е станало по нареждане на и.д.шефа Антон Митов, който е и кандидат за довършване на мандата на освободения Светослав Костов.  По чийто сигнал спецпрокуратурата е започнала разследване на предшественика му и също кандидат за трети път да оглави радиото Александър Велев, научи 19 минути. Както вече сме писали, става въпрос за нарушения за поне 7 млн. лв. Което вероятно обяснява и новите имотни придобивки - апартамент в Лозенец и къща в Бояна, декларирана само като място, на Велев по време на мандата му. Но да се върнем на актуалния скандал в БНР. Сами виждате заповедта, която е скандална, освен че е незаконна. И.д.директорът няма право да назначава без решения на действащия Управителен съвет на БНР. Митов и Велев са фаворитите на шефката на СЕМ София Владимирова, поставена на това място и изпълняваща волята на Цветан Цветанов, който повече от десет години оперира в медиите през кръга на Нико Тупарев, където като момиче за всичко работеше и самата София Владимирова. Напомняме, че от тази службица при Иван и Андрей от групата на Нико, тя се катапултира като пиар на Румяна Желева - първия външен министър на ГЕРБ от квотата на Цветанов, та така я подготви за кандидатстването й за еврокомисар по кризите, че се наложи България да оттегли с голям срам номинацията за поста, след като в ЕП я направиха за смях.


Освен споменатите, зад временния шеф Митов и продължаването на ръководството му като редовен, ако спечели конкурса след броени дни, стоели и Кънчовците - Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. При положение, че нито той, нито Велев успеят, което е твърде вероятно поради незаконните им действия и финансовите далавери, с които се прочуха, скритият фаворит на Цветанов - Тупарев - Владимирова е кандидатът за гендир на БНР Балтаков. Той обаче НЯМА ТРУДОВ СТАЖ И ПРЕДСТАВЯ УП - 30 ПО ОТМЕНЕН ЗАКОН - Т.Е. ИЗБОРЪТ МУ БИ БИЛ ПОРЕДНИЯТ МЕГАСКАНДАЛ, ЗАБЪРКАН ОТ НЕКАДЪРНАТА ПРЕДСЕДАТЕЛКА НА СЕМ. Неговият избор със сигурност не просто ще бъде атакуван в съда, но и със сигурност ще падне, което трябва да знаят отсега, за да не си правят илюзиите, че ще им мине номерът. При предишния конкурс имаха такава скрита фаворитка, която благодарение на 19 минути беше разобличена - и тя се опитваше, без да има изисквания от действащия закон ценз по отношение на трудовия стаж, да се възцари в БНР. И поради това сега също не е вариант за поста. НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НЯМА И ДА БЪДЕ!


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ПЕТКО 08.01.2020 15:11

    съсипаха го това БНР.

  • 001 ПЕТКО 08.01.2020 15:11

    съсипаха го това БНР.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!