Свързани новини

08.01.2020 12:27

Пожар в двигателя е причина за катастрофата на Боинг 737

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Причина за катастрофата на украинския "Боинг 737" е пожар в двигателя, съобщи транспортният министър на Иран Касим Низам. Пътническият самолет се разби при излитането си от летище "Имам Хомейни" в Техеран, като всички 180 души на борда са загинали. "Ако Боингът беше поразен от ракета, щеше да се вриви още в небето. За инцидента е допринесло и неправилен опит на пилотския състав да овладее самолета", заяви министърът по повод спекулациите, че катастрофата е причинена от ракетен удар.


Само единайсет са били гражданите на Украйна на борда на украинския самолет, разбил се днес в Техеран. Това съобщи украинският Съвет за национална сигурност, цитиран от Франс прес. По предварителни данни украинци са били двама пътници и 9 членове на екипажа - 11 от общо близо 170 души в разбилия се "Боинг". Всички на борда загинаха.


На борда са били граждани на общо седем държави Иран, Канада, Германия, Великобритания, Швеция и Афганистан, а екипажът е бил от украинци.


82-ма иранци и 63 канадци е имало в разбилия се "Боинг 737". Това съобщи външният министър на Украйна Вадим Пристайко, цитиран от Франс прес. За загинали са обявени още 10 шведи, четирима афганистанци, трима германци и трима британци, допълни Пристайко в изявлението си в Туитър.


Катастрофиралият "Боинг" е бил нов - произведен през 2016 г. и получен директно от компанията производител, а преди два дни е преминал технически контрол, увери във Фейсбук авиокомпанията собственик "Международни авиолинии на Украйна".


По данни на въздушния превозвач повечето пътници са били транзитни.


Във връзка с трагичния инцидент от "Международни авиолинии на Украйна" съобщиха, че преустановява от днес за неопределено време полетите си до Техеран, предаде ТАСС. 25% от собствеността й принадлежи на украинския олигарх Игор Коломойски, за когото се твърди, че стои зад успешната президентска кампания на държавния глава Володимир Зеленски. С встъпването си в длъжност на 30 септември миналата година новият шеф на "Международни авиолинии на Украйна" заяви, че Коломойски веченяма общо с управлението на компанията.


 


Източник: dnes.dir.bg


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец