Свързани новини

08.01.2020 10:30

Станислав Владимиров: Няма да бъде подавана вода към Стомана

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на март при този воден режим, при този приток и при този отток ще имаме вода. Надяваме се след това да започне снеготопенето“. Това заяви пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров. По думите му се обсъждат много мерки с краткосрочен и дългосрочен ефект.


„Всяка една добра идея, която може да увеличи притока към язовир „Студена“, стои на дневен ред. много мерки се обсъждат, като някои от тях вече се реализират“, каза Владимиров в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.


„Пречиствателната станция – голямата на язовир „Студена“ – старата и новата, и за двете вече има финансиране и по двете вече се работи. Там има краткосрочни мерки, които да поемат това замътняване, което очакваме при по-голям приток в началото на пролетта или евентуално когато черпим вода от основния изпускател, т.нар. мъртъв обем. В дългосрочен план ще бъдат ремонтирани и двете пречиствателни станции, подмяна на почти цялата ни водопреносна и канализационна мрежа“, продължи кметът.


„Бяха предприети бързи стъпки в тази посока и в следващите дни ще започнем да разкопаваме целия град за подмяна на тази изключително амортизирана и стара водопреносна мрежа, която създава огромни проблеми и рискове“, добави той.


По думите му смесването на чисти и мръсни води е най-големият риск. Според него това е дори по-голям риск от безводието. В този смисъл той посочи, че с подмяната на ВиК мрежата градът ще получи шанс за развитие в дългосрочен план.


Кметът на Перник бе категоричен, че към момента няма как да бъде подавана вода към завод „Стомана“:


„Сигурен съм, че ръководството на завод „Стомана“ е помислило и в дългосрочен план как може да има алтернативи за водочерпене. На този етап няма как да бъде подадена никаква вода към завода. Водата ни в момента е изключително ценна и тя приоритетно ще бъде насочвана към жителите на Перник“.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата