Свързани новини

07.01.2020 09:56

Военните купуват разузнавателни дронове за 25 млн.лв

Видян 2196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министерство на отбраната купува дронове за разузнавателни дейности за близо 25 млн.лв. Това става ясно от покана за предоставяне на оферта за участие в преговори за доставка на Безпилотни летателни системи (БЛС), публикувана на сайта на ведомството, пише Сега.

Преговорите за поръчката ще вървят не през закона за обществените поръчки, а през неговите изключения. Именно в чл.149 на ЗОП е дадена възможност да се изключват общите правила в определени случаи. Сред тях са и случаите, при които има "възлагане за целите на разузнавателни дейности". Именно тази норма е иползвана от министерство на отбраната в случая.

Поръчката е разделена на две. В първата част се очакват оферти за Доставка на безпилотна летателна система клас I – “Мини“. Тук ще се купуват 12 дрона за 10, 8 млн.лв с ДДС. Във втората става дума за Доставка на безпилотна летателна система клас I – “Мaлки“. В тази графа се купуват две безпилотни летателни системи за 14 млн.лв. Посочени са и технически спецификации на системите.

Министерство на отбраната е изпратила поканата си към 24 потенциални производители на желаните дронове от българските военни. Сред тях има български, израелски, европейски и американски фирми.

Поканата е разпратена още на 27 декември м.г, а крайният срок за получаване на офертите е 13 февруари т.г.

Министерство на отбраната вече проведе няколко големи поръчки като например тези за ремонта и обслужването на МиГ 29 и на Су 25. Освен това бяха купени американски изтребители Ф 16 за над 2 млрд.лв, предстои да се купят два военни кораба за 1 млрд.лв, както и 150 бронирани машини за 1,5 млрд.лв


Източник: Сега


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева