Свързани новини

06.01.2020 13:59

Нинова: След отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до гл. прокурор

Видян 3857 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Перник, предаде Фокус.

„На 29 декември проведохме среща с жители на Перник, общински съветници, кметове на населени места и обсъдихме кризисната ситуация. Тогава бях упълномощена от тях да поискам среща с главния прокурор, да потърся информация водят ли се разследване за кризата в Перник, срещу кои длъжностни лица, за какви престъпления. Хората искаха да се поеме отговорност и виновните да бъдат разследвани", обясни лидерът на левицата.

"Поех този ангажимент и от тяхно име поисках срещата с г-н Гешев, като се ангажирах след нея да се върна обратно и да дам информация. Както знаете, днес тази среща беше отменена. Това е работа на главния прокурор. Той преценява с кого да се среща и с кого не. Нашата работа по искане на жителите на Перник е да търсим истината и да търсим справедливост. Затова след отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор“, каза Нинова.

"Те са:
- Има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник, ако има такива, срещу кои длъжностни лица са те и по кой член на НК?

- Води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв.?", обясни още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова не бе посрещната нито от кмета на Перник Станислав Владимиров, нито от някой от неговите заместници. До нея на брифинга застанаха общинските съветници Валентин Петков и Кирил Леонов от село Богданов дол и бивши партийни функционери като Иван Честното и Мишо Михайлов – Розов дов, пише zaPernik.com.

„Няма да я приема при мен", категоричен бе кметът Станислав Владимиров, който още снощи обвини лидера на БСП, че се опитва да яхне кризата и протестите.

„Нека да излезем и да си отстояваме правата. Никой не яхва тези протести", заяви общинският съветник на БСП Кирил Леонов.

Журналисти запитаха Корнелия Нинова къде е кметът на Перник и защо не е при нея, както и дали се разграничава от него.

„Не! Не се разгравичаваме от кмета на Перник. Предишната среща се проведе в Общината, в присъствието на кмета. Станислав е един от младите кадри на БСП и той се реализира, но той е кмет на всички, но в момента нашата среща е в централата на БСП с наши партийни кадри", обясни Нинова.

Внасяме вота на недоверие на 20 януари, каза още Корнелия Нинова.

„От 15 януари ще бъдем готови с мотивите. На 16 и 17 ще предложим на всички други парламентарно представени партии без ГЕРБ консултации. Ще им предоставим и мотивите. На 20 ще го внесем официално“, подчерта Нинова. По думите й кога ще се гледа в пленарна зала зависи от ръководството на парламента.

"Внушенията, че яхаме протеста и вотът ни на недоверие не е необходим, изразяват страх и притеснение от ситуацията и опит да се потуши напрежението", отбеляза Нинова.

„За водната криза имах пълномощно от перничани да задам въпроси за търсене на наказателна отговорност. Поех отговорност, върша го и ще го свърша докрая. Ще търся истината и справедливостта докрай“, подчерта още Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Христо Христов 06.01.2020 19:41

    Новият кмет на Перник „наследява“ СУХ язовир, обезумели от липса на вода хора и ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ МИЛИОНА ДЪЛГОВЕ!!! Гледайте Перник, мислете за България! Това чака страната след ХУНТАТА! Колкото по-късно я махнем, толкова ПО-ЗЛЕ ЩЕ Е! Не за себе си, за децата си го направете! ЧУВАТЕ ЛИ МЕ МОКРИ ЛЕЛИ, които ГО обожавате, както и вие със синекурните печалби и заплатки от престъпната власт?! ЧУВАТЕ ЛИ?!

  • 001 Велизар Енчев 06.01.2020 19:39

    Иван Гешев стана правителствен адвокат. Отказът на Иван Гешев да се срещне с лидера на опозицията Корнелия Нинова го поставя в позицията на правителствен адвокат. Очевидно през следващите седем години главният прокурор на републиката ще е главният адвокат на Бойко Борисов. От днес парламентарната опозиция е във война на два фронта – срещу властта и срещу съдебната система. А отказът на избрания с листата на БСП пернишки кмет да се срещне с Нинова е тъжна илюстрация на Алековия стон: „Пази, боже, сляпо да прогледа”...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и