Свързани новини

06.01.2020 11:32

Нинова: Сигнализирахме 17 пъти за водата и 47 пъти за боклука, но никой не ни чу

Видян 2249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„С вота на недоверие към правителството на Борисов поставяме  за пореден път остро въпросите за чистия въздух, чистата вода и българската земя. От 2017 до  края на 2019г 17 пъти сме поставяли в парламента темата за водата в Перник и  47 пъти за вноса, преработването и изгарянето на боклуци на територията на цялата страна, но  никой не ни чу. Предлагали сме и решения  по отношение  на язовирите и на водопреносната мрежа”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНР. Тя обясни, че левицата ще внесе отново законодателни предложения и се надява този път да има разум и те да бъдат приети.
„Подготвяме законопроект, с който да се забрани внос на битови боклуци и болнични отпадъци от трети страни, извън ЕС, в България, защото в момента  сме един разграден двор. Правителството на Борисов превърна България в сметище за тези 10 години на управление. Почти през ден се появява информация за нова нерегламентирана площадка за боклуци. Имаме отговор от министъра на околната среда и водите, че за  пет години от трети страни, извън ЕС, са внесени 734 хиляди тона боклуци", припомни Нинова.
Тя подчерта, че за 10 години цената на водата е увеличена 3 пъти :  „2009 г. беше средно 1лв. за кубик, сега е 3лв. и продължава да расте, уж с цел инвестиции, но за тези 10 години е сменена 0,5 % от водопреносната мрежа и над 60 % от водата изтича. Безхаберие, некомпетентност и корупция водят до това състояние.Трябва да се носи политическа отговорност, каквато е вотът на недоверие, както  и наказателна отговорност,  за да се види кой е допуснал това."



Нинова бе категорична, че бягството от отговорност няма да  спаси ГЕРБ  от фактите : „В тези 17 пъти, когато сме поставяли въпроса за водата в Перник, имаме много ясни отговори от министрите, които казват, че язовирите са  публично-държавна собственост и се управляват от министерството. От тези отговори става ясно, че министърът на околната среда и водите разписва всеки месец колко вода да се отича от язовира”.  Тя допълни, че в тези отговори става ясно, че в язовир „Студена” са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще