Свързани новини

04.01.2020 09:31

Омбудсманът: Най-много жалби са за нарушени права на потребители срещу ВиК услугите

Видян 2074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 През изминалата година най-много жалби до омбудсмана бяха подаде във връзка с нарушени права на потребители, а сред тях най-честите бяха тези срещу ВиК услугите. Жалби имаше от цялата страна. Една немалка част от тях е свързана с качеството на водата, която тече от чешмите. Това каза омбудсманът Диана Ковачева в интервю за предаването "Европа сутрин" по Телевизия "Европа".


"Във връзка с констатирания проблем, изпратих препоръка до министъра на регионалното развитие и благоустройството, в която препоръчах настойчиво да бъде разгледана наредбата за ВиК. Все още не сме получили отговор, въпреки че аз разговарях няколко пъти по телефона с министъра. Надявам се и на среща в най-скоро време за промяна на тази наредба, защото в момента липсва механизъм, по който да бъде определена ситуацията, при която тече вода с лошо качество на водата, а хората плащат като за чиста питейна вода", посочи Ковачева.


По думите ѝ, за да бъде намалена цената на водата в случаите, когато течащата от чешмата вода не става за пиене и за битови нужди, трябва да бъде измислен нов механизъм. "Този механизъм би могъл да бъде например РЗИ да констатира в спешен порядък при сигнал от граждани, че действително водата не отговаря на изискваното качество и да им бъде официално определена цена, която да плащат", обясни омбудсманът.


Във връзка с още по-строгия режим на водата в Перник от днес, Ковачева коментира, че е логично цената на водата там да не бъде увеличавана. "Ние изпратихме настояване до КЕВР, когато беше заседанието през месец декември. За съжаление обаче институцията може само да утвърди едни цени, които вече са определени предварително. Радвам се, че премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поискал да бъде направена проверка в цялата страна по този въпрос, за да се види къде има проблеми", допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион