Свързани новини

03.01.2020 15:19

Водата в Перник няма да поскъпва, съобщи ВиК

Видян 1321 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите утвърдени цени на водоснабдителните и канализационни услуги в Перник няма да се увеличават. Това съобщи местното ВиК, предаде БГНЕС.


С решението цените за доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчни води остават непроменени за всички потребители от общините Перник, Радомир, Трън, Земен, Ковачевци и Брезник.


За решението да не се увеличава цената на водата съобщи вчера (2 януари) икономическият министър Емил Караниколов, който отблизо следи в града как протича ремонтът на ВиК мрежата.


Контролът беше възложен на министъра от премиера Бойко Борисов през ноември, когато беше въведен воден режим за града. Ситуацията следи и регионалният министър Петя Аврамова, чието министерство е принципал на ВиК-Перник. Според министъра, градът няма да изпадне във воден апокалипсис.


Институциите денонощно следят капацитета на язовир „Студена“. Към момента водният обем е 3 817 000 куб.м при капацитет 25 519 100куб.м. Специалисти на ВиК дружеството извършват ежедневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.


Перник е на режим от 18 ноември. За да се спрат течовете по мрежата преди коледните празници започна спешен ремонт, за който кабинетът отпусна допълнително 30 млн. лева. Стартиран беше и ремонт на старата пречиствателна станция, който трябва да приключи до 2 месеца. Ще бъдат изградени нови утаители, нови помпи и нова връзка между старата и новата пречиствателна станция.


И докато институциите търсят решение за водния ад, перничани с поредица от протести поискаха наказания за виновните. Отправени бяха предупреждения, че протестите след празничните дни ще се преместят в София.


БСП пък потърсиха вина в управляващите и заявиха, че още в първия работен ден на парламента ще внесат вот на недоверие в политиката по околна среда и водите.


Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.01.2020 16:08

    ВОДОМОР ИЛИ КОЛОНИАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ https://bultimes.com/%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%80-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5/ Д-р Пламен Пасков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат