Свързани новини

03.01.2020 09:30

Кметът на Ботевград: Вече веднъж стигнахме до мъртвия обем на яз. Бебреш

Видян 2032 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията с яз. "Бебреш" в никакъв случай не можем да определим като безопасна, каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов в "Сутрешния блок" на БНТ. Аз съм информирал официално "Напоителни системи" с писмо от юни месец, когато язовирът беше полупразен, подчерта той.

"По официални данни от "Напоителни системи", които са държавното търговско дружество, което стопанисва яз. "Бебреш", има около 1,470 млн. куб. метра вода от полезния обем на язовира, който може да се ползва за питейно-битово водоснабдяване основно на Ботевград и околните села. Това е основният източник", каза кметът на Ботевград.

"Ситуацията в никакъв случай не можем да определим като безопасна, тъй като вече веднъж през октомври месец 2016 г. стигнахме до кота мъртъв обем на яз. "Бебреш". Сигналната лампа на нас ни е светнала много по-рано. Аз съм информирал официално "Напоителни системи" с писмо от юни месец, когато язовирът беше полупразен въпреки пролетното снеготопене и дъждове, които в интерес на истината не бяха толкова обилни", посочи Иван Гавалюгов.  Официален отговор от дружеството кметът все още не е получил.

 Снимка: БГНЕС




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Разследване на НОВА (преди Домусчиев): Десетки ВЕЦ-ове в България – незаконни? Източват водата и ни продават скъп ток 03.01.2020 15:30

    Разследване на НОВА (преди Домусчиев): Десетки ВЕЦ-ове в България – незаконни? Източват водата и ни продават скъп ток https://www.vbox7.com/play:7e9cde140b Ние плащаме скъпия ток, който те произвеждат… Десетки ВЕЦ-ове у нас са незаконни? “Разследване” на NOVA (преди Домусчиев) установи, че в страната има десетки ВЕЦ-ове, които са построени върху земя – публична държавна собственост, без необходимите документи, а ние плащаме скъпия ток, който те произвеждат. ЕК може да започне наказателна процедура заради ВЕЦ-овете. Учредено право на строеж имат само три от тях. За да се разреши строителство в земя, която е публична държавна собственост, трябва да има учредено право на строеж. Сред собствениците на ВЕЦ-ове, чиито съоръжения или части от тях са построени в земя публична държавна собственост, са настоящи и бивши политици, свързани с тях лица, както и децата им. Повечето от тях са свързани с ПП “ГЕРБ”. Повече по темата гледайте във видеото. Тук… https://www.vbox7.com/play:7e9cde140b

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби