Свързани новини

03.01.2020 09:26

БСП: Водната криза в Перник е резултат от грешно управление

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Водната криза в Перник не е бич Божи, а е резултат от грешно управление на водата и това е отговорност на правителството. От много месеци насам имаше ясни показатели, че нивата на водата в язовир „Студена” не са достатъчни. Ако правителството вършеше работата си качествено, а не формално, положението щеше да е друго”. Това заяви пред бТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и член на ИБ на БСП Крум Зарков. Той припомни, че още през септември Станислав Владимиров, тогава депутат от БСП, а днес кмет на Перник, е дал пресконференция и е задал въпроси на правителството какво смятат да направят, защото се задава криза. „На 3 септември БСП алармира, че нивото на язовира е прекалено ниско. Чак на 19 ноември се взеха мерки. Много неща можеха да се направят през това време”, допълни Зарков.

„Живеем в страна, в която повече от 50 процента от водата изтича по стари тръби. В Добрич 85 процента от водата изтича и не стига до хората. Поговорката „Вода гази, жаден ходи” вече не е поговорка, а правителствена политика”, каза социалистът. Той подчерта, че още през 2015 г. БСП е предизвикала темата за язовирите и се е създала държавна компания. „Наляха се 600 милиона, но никой не знае къде са отишли. Ние продължаваме да виждаме как водата изтича. Това е една част от вота на недоверие. Ако към него прибавите проблемите със замърсения въздух и изгарянето на чужди отпадъци в България- имаме повече от един довод за вот на недоверие към опазването на околната среда и управление на водите от сегашното правителство”, обясни Крум Зарков.

„Хората останаха без вода, останаха без въздух за дишане, а си играем кой ще измисли по-голямо остроумие. Да се твърди, че има заговор е налудничаво. Хората, които протестират,  че нямат вода насред празниците и се бият за водоноски извършват заговор срещу властта ли?”, попита Зарков. Социалистът бе категоричен, че трябва да се спре да се прави политика по този начин. „Водата и въздухът са замърсени и изтичат заради това поведение на държавната власт. България разполага и с пари, и с вода, но те изтичат – парите в джоба на някои, а водата по улиците на България. Ако през последната година Министерството на околната среда и водите беше на мястото си и беше взело мерки, перничани щяха да имат вода”, заяви  Зарков.

„Вотът на недоверие е заради цялостната неспособност на правителството на Борисов да решава проблемите на хората, свързани с околната среда. И Ботевград, и други градове са застрашени от воден режим. Живеем в страна, благословена с климат и природа, и в същото време стигаме дотук”, завърши Крум Зарков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще