Свързани новини

30.12.2019 14:43

Язовир Студена достига мъртвия обем след 20 дни

Видян 2090 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В пернишкия язовир Студена има по-малко вода, отколкото беше обявено преди дни. След измервания под държавен контрол се е оказало, че количеството е само 2.6 млн. кубически метра, а не 4 млн., както бяха обявили от ВиК-“Перник“. Прокуристът на дружеството Камен Каменов потвърди очакването, че язовирът ще достигне така наречения си мъртъв обем след около 20 дни, предаде БНР.

Кметът Станислав Владимиров очаква до две седмици да бъде ремонтирана пречиствателната станция, което ще позволи да бъде използвана и вода от мъртвия обем:

“Част от тези дейности, които ще се направят от инженерите на ВиК, точно в тази връзка – като навлезем в мъртвия обем, да може пречиствателната станция да смогне да пречиства“, каза кметът Владимиров.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тези представители на Властта на асансьорите, терасите, суджуците, къщите на тъщите... са последователи на крадеца от СДС Янчулев, който като кмет на София открадна водата от язовир "Искър"... 30.12.2019 14:50

    Кметът: ВЕЦ, свързан с Васил Златев, точи водата на Ботевград https://www.segabg.com/hot/category-economy/kmetut-vec-svurzan-vasil-zlatev-tochi-vodata-na-botevgrad Рязко спада нивото на яз. "Кърджали"! https://rodopi24.blogspot.com/2019/06/blog-post_62.html Вървят и слухове за необосновано източване на язовира. Миналото лято нивото на водата падна до критични ниски нива, заради което тонове риба измря, и тогава пак имаше спор за източването. Изглежда тревожната ситуация ще се повтори и това лято“, коментираха рибари." Да се готвят в Кърджали! Източват язовир “Пчелина” до пернишкото село Лобош https://dnes.dir.bg/sofia/-23110686 Шампионката по гребане Румяна Нейкова: Боли ме да го гледам така, язовирът ми помогна за медалите Язовир “Пчелина” до пернишкото село Лобош е на път да заприлича на блато заради новооткрит ВЕЦ, който източва водата с бързи темпове. За това алармират местни жители, които са сигнализирали Министерството на околната среда, Министерството на земеделието, Басейновите дирекции Западнобеломорски и Дунавски район и Изпълнителна агенция “Рибарство и аквакултури”, разказа кмета на Ковачевци Васил Станимиров. ВЕЦ-ът, който носи името на язовира, функционира от началото на годината, а проблемите с източването на водата започнали преди около два месеца. Само за ден нивото на язовира спаднало с 15-ина сантиметра, твърдят местни жители "Безобразие! ВЕЦ източва язовир „Тича” http://www.bigfish.bg/news/novini/Bezobrazie-VETz-iztochva-yazovir-Ticha.html Управителят на ВиК-Шумен Светлозар Дамянов алармира, че водноелектрическата централа "Моста" продължава да източва язовир "Тича", въпреки ниското ниво на водата там, предаде БНР. Според закона, ползването на вода за добив на електроенергия трябва да спре, когато водата в язовира падне под 240 милиона кубическа метра. Собствениците на мини ВЕЦ "Моста" обаче са си издействали разрешително за увеличаване на количеството вода за добив на ток. "За съжаление има едно двусмислие в разрешителното за водоползване, в което от една страна е казано, че годишният лимит, който имат право да ползват е 280 милиона. Този годишен лимит в момента е над 80 милиона. Многократно е надхвърлен този лимит, тъй като те монтираха още една малка турбина, заради която им увеличиха екологичния поток, който трябва да се изпуска от язовир "Тича" за поддържане на река Камчия от 800 хиляди кубика на един милион и 580 хиляди кубика на месец", допълни Дамянов." Защо нивото на водата в яз. „Александър Стамболийски“ е драстично понижена? https://www.rositza.com/7436/vets-e-iztochila-vodite-na-yazovira-nivoto-veche-se-pokachva/ Водата, безводието на Перник и чудесата на психотерапията Панко Анчев https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/vodata-bezvodieto-na-pernik-i-chudesata-na-psihoterapiyata.111959

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.