Свързани новини

30.12.2019 13:56

ГЕРБ няма да подава оставка заради водната криза

Видян 4113 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ няма да подаде трета оставка заради водната криза. В последно време се получава така, че някои наши опоненти и заинтересовани среди правят така, че цялата вина да се припише на правителството. Това каза Красимир Велчев, зам. - председател на ГЕРБ, предаде Фокус.


"Срещаме една аналогия, ако започна, когато Борисов стана кмет, след два месеца се появи кризата с боклука. 2013 г. подаде поставка заради цените на тока. Същото беше направено с цената на горивата подобна е ситуацията, която се гласи в момента", каза още той.


"Кметът Ботевград казал, че има вода за 2-3 дни и там ще има криза. Идеята беше да се обединенията на Вик дружествата са с цел, за да се ползват европейски пари. Точно този кмет беше против. Това е нещо, за което ви покани. Посещението на Нинова за нас е нагло", посочи още Велчев.


"Няма как да не ви направи впечатление за последните 30 години, само 4 ГЕРБ е управлявал Перник. Главният водопровод и пречиствателна станция 1, на която започваме ремонт е строена 1954 г. Както каза Бойко Борисов те са по-възрастни от него. Няма такава станция, която да има толкова дълъг живот. 2014 ВиК са изтеглили милиони за ремонт. Сега се започва проверка, когато тя свърши ще е ясно кой каква вина има. Вие виждате когато се установи вина Борисов взема светкавични мерки. Решават се нещата на монета. Отпускат се много средства", добави зам. - председателят на ГЕРБ. По думите му, ремонтът на тези пречиствателни станции е необходим по-голям капацитет за пречистване."Стомана Перник даряват земите и те ще бъдат собственост на Общината. Извън Стомана ще има и нова отсечка", каза още той.


"ТЕЦ е приватизирана през 2008 г. срещу дълговете за 2 млн лв. Борисов иска да върне проверката назад във времето и всеки който е виновен да понесе последствията", допълни Велчев.


"Когато дойде Церовска като кмет заварихме 34 млн. лв. задължения, никаква документация и проекти за воден цикъл. Когато тя беше кмет всичко е организирано и са осигурени 120 мкн. Ако това беше направено в предишен мандат, нямаше да има проблеми с водата. Никога не сме бягали от отговорност, но не е честно, когато сме заварили такова положение и сме върнали 15 млн. лв. на държавата. Нали смятате колко неща щяхме да направим за Перник, ако не връщаме тези пари. 2013 г. БСП и ДПС на власт, след това поправяхме това, което те разрушиха. Дано не стане, така че Общината да потъне в дългове", отбеляза той.


"В момента са отпуснати 3 млн. 200 хиляди лв., предстои преводът на още 2 млн. лв., които са предназначени за новото трасе. Около 6 млн. лв. ще струва това, което трябва да се направи на първо време. Това, което се прави в момента е водопроводът. Третият етап е отклонението, за да се мине извън ТЕЦ. Четвъртият етап подмяна на градската мрежа, там където е най-зле", добави Красимир Велчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.12.2019 18:15

    Крадецо,търси си по дълъг нар в кауша.

  • 002 Грозимир 30.12.2019 16:26

    32 та милиона от 2016 година къде потънаха...за сухоземни водолази,ремонт и на пречиствателната...вижте какво каза Лилиту...даваме/вие все давате/32 милиона за да няма водна криза в Перник...къде ги ,,дадохте " ?

  • 001 Пламен Георгиев 30.12.2019 14:46

    "Паднем ли от влас, отиваме в затвора..."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион