28.09.2008 18:51

Big Brother вижда всичко, но не всички го гледат

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов водещ, нов интериор, различна сюжетна концепция, доказана медийна традиция и дишащ във врата конкурент. Това са обстоятелства, които биха направили от всяка една продукция, сериозен претендент за целокупната българска аудитория. Затова и Big Brother 4 се появи в светлината на прожекторите, но от него зависи дали ще остане там.


Очевидно „Big Brother“ е позагубил от девствения си блясък на реалити формат, на който се радваше от първоначалните си сезони. Явно съзнанието на българина се насити от подобни екранизации и както е казал народът, всяко чудо за три дни.
Такъв е изводът, който можем да си направим от резултатите на проведената в сайта на списание „Слава“ (www.slava.bg) анкета. Според гласувалите в нея, чиято обща бройка гони 3 хиляди, малко повече от половината (52%) заявяват, че не очакват нещо интересно да се случи в четвъртия сезон на шоуто.Оттук идва и по-слабият интерес към него. Може би разчупеният и различен интериор на „къщата“ този сезон не е постигнал търсения ефект. Или пък журито на кастинга не си е свършило добре работата, подбирайки не дотам провокативни образи. Възможно е аудиторията да е и пренаситена от изкуствените конфликти, които се търсят в шоуто чрез вкарването в него на дихотомични образи като скинар-мюсюлманка или нацист-хомосексуалист. От всичко това обаче може да бъде доволен единствено прекият конкурент по бТВ в лицето на „Танцувай с мен“ и „Survivor“. Както и един наскоро низвергнат продуцент от „Сиа Адвъртайзинг“...
Възможна е обаче и друга интерпретация, а именно, че VIP-изданията на същия формат са издигнали прекалено много летвата в шоу-критериите на зрителите и последните започват да се оттегчават, гледайки сеира само на обикновени българи в стандартния Big Brother. Все пак едно е да видиш попадналите пред камерите съблазнителни физиакалности на някоя секси-чалгаджийка, съвсем друго е да станеш свидетел на голотиите на съседното Марче.
27% от анкетираните пък заявяват, че нямат никакви конкретни очаквания и дават шанс на шоуто да ги плени ако може. Липсата на каквато и да е емоционална ангажираност с проекта, демонстрирана от тази част от анкетираните, обаче сигурно ще светне като червена лампичка на продуцентите на шоуто. И съответно може да бъде обяснена по два начина. Първо,  4-тa тече от скоро по телевизията и все още не се е завързала сюжетната интрига в нея, или второ, тук става дума за онази мъжка аудитория, която гледа шоуто понеже това е първият телевизионен избор на техните съпруги.
Останалите 22% обаче смятат, че интересните неща в Big Brother 4 тепърва предстоят. Това е стандартния процент и на френетично влюбените по юношески младежи, които ходят на училище не за да разберат кой е Ботев, а за да обсъдят какво е станало в „къщата“. Успехът на продукцията обаче е невъзможен, ако тя не привлече към казионната си аудитория възможно най-много хора от различни възрастови групи и интереси. Дотогава „Големият брат“ ще е такъв само на думи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец